Voormalig autocoureur: 'Max Verstappen brengt wow-factor'

Voormalig autocoureur: 'Max Verstappen brengt wow-factor'

door Lysanne

Johnny Herbert wordt tegenwoordig erg enthousiast van Red Bull-coureur Max Verstappen. De voormalige autocoureur is van mening dat de Nederlander uitblinkt tegenover zijn generatiegenoten.

Herbert onder de indruk

Max Verstappen heeft in de afgelopen paar jaar al diverse records op zijn naam staan, en mogelijk nog velen die volgen. 'De jongste Formule 1-coureur ooit' blijft nog wel op zijn naam staan. Verstappen maakte zijn debuut bij Toro Rosso op zeventienjarige leeftijd, terwijl je nu minimaal achttien jaar in F1.

Britse Sky Sport-analist en voormalig autocoureur Johnny Herbert is erg onder de indruk van de prestaties van Verstappen. De Red Bull-coureur, die dit jaar alweer aan zijn negende seizoen in de sport begint, is volgens Herbert een uitblinker tegenover zijn generatiegenoten: "Ik was 24 jaar oud toen ik mijn F1-debuut maakte en dat was toen nog jong, maar nu is dat oud. Dit is een heel goede generatie van jonge coureurs, maar geldt ook voor de oude generatie met [Lewis] Hamilton en [Fernando] Alonso. (Maar) Max was de eerste van die jongeren die doorbrak", meldt Herbert aan Total-Motorsport.com.

"Max heeft een wow-factor"

Als we kijken naar de huidige coureurs op de grid, worden Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc en George Russell gezien als dé toekomst van de Formule 1; de nieuwe generatie. Zij die nog vele jaren voor zich hebben en die ook nog een grote mogelijkheid hebben om een wereldkampioenschap te winnen in de komende seizoenen.

Toch vindt Johnny Herbert dat Max Verstappen iets opvallends heeft, iets speciaals: "Hij maakt me nog steeds enthousiast als ik naar hem kijk. Max heeft een wow-factor. Speciale coureurs hebben iets extra's waardoor ze races kunnen winnen, maar nog belangrijker, een wereldkampioenschap", vertelde Herbert over de Nederlander.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk