Alonso onthult hoofdreden die hem in Formule 1 houdt

Alonso onthult hoofdreden die hem in Formule 1 houdt

door Michael Janiec

Ondanks zijn 42 lentes op de kalender is de gedrevenheid van Fernando Alonso nog altijd torenhoog. De Aston Martin-coureur linkt die motivatie en vastberaden houding aan één variabel: zijn geloof in het winnen van een derde wereldtitel in de koningsklasse. Zolang de kans bestaat dat het winnen van een WK mogelijk is - ook al is die kans maar één procent - zal de Spanjaard strijdvaardig blijven.

Alonso vastberaden door te vechten in F1 zolang titelkans bestaat

"Ik weet dat ik niet eeuwig de tijd heb, maar zolang er één procent kans is om weer de titel te winnen, blijf ik doorgaan", verklaarde Alonso in een exclusief interview met Marca.

Alonso gaat zelfs zo ver als zeggen dat hij ook bereid is om door te vechten voor die wereldtitel buiten de auto: "Als het niet lukt als coureur, lukt het misschien wel in een rol buiten de auto."

"Als ik dan het wereldkampioenschap win, zou dat me ook voldoening geven, want dan kan ik zeggen dat ik het team heb helpen opbouwen."

Fernando Alonso

Sinds zijn entree meer dan twintig jaar geleden is de Formule 1 aanzienlijk veranderd, zo ook wat er gevraagd wordt van een coureur als je bijvoorbeeld naar de evolutie van het stuur kijkt: "Toen ik in 2001 begon, hadden we nog een contactslot in een grotendeels analoge auto. Maar meer dan twintig jaar later zie ik hoe technologie het spel verandert", verklaarde de Aston Martin-coureur.

Alonso staat tot eind 2024 vast bij Aston Martin. Of het huidige contract een vervolg krijgt zou logischerwijs afhangen van de bolide die het team van Lawrence Stroll volgend seizoen weet af te leveren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk