Alonso reageert op vrijgekomen zitje bij Mercedes door vertek Hamilton

Alonso reageert op vrijgekomen zitje bij Mercedes door vertek Hamilton

door Ayla Huiberts

Nu de rijdersmarkt volledig open ligt, is het nog niet duidelijk hoe de opstellingen van de teams in 2025 eruit zullen zien. Hamilton maakt met zijn vertrek naar Ferrari plaats voor een andere coureur. Fernando Alonso laat alvast blijken af te haken, de tweevoudig wereldkampioen heeft momenteel hele andere plannen voor ogen.

De 42-jarige Alonso rijdt in 2024, naast Lance Stroll, zijn tweede seizoen bij Aston Martin. Na meer dan 20 jaar gereden te hebben in de koningsklasse is hij nog niet klaar om met pensioen te gaan. Als hij zijn interesse en toewijding blijft behouden voor Formule 1, kan Alonso misschien nog wel door tot zijn 50ste.

“Ik voel mij fitter dan ooit. Als ik kijk naar de resultaten die uit de fysieke tests zijn gekomen, dan heb ik nog nooit zo goed gescoord.”

Alonso stelt prioriteit aan Aston Martin

Het is nog onduidelijk hoe de toekomst van de Spanjaard eruitziet in de koningsklasse. Hij houdt enorm van racen en heeft in het algemeen veel interesse in motorsport. Na 2024 weet hij nog niet of hij nog überhaupt wil blijven rijden in Formule 1. Het kost namelijk veel tijd en als coureur moet er veel opgeofferd worden. Daarnaast geeft de voormalig wereldkampioen aan dat hij er ook voor openstaat om andere dingen in het leven te ontdekken.

Mocht Alonso wel nog willen racen, dan zou hij dat het liefste doen met Aston Martin. Het afgelopen jaar heeft het team goed gepresteerd en de Spanjaard zou graag de samenwerking willen doorzetten.

Alonso eindigt P3 in Brazilië

Alonso bevindt zich, zeker na zijn sterke campagne in 2023, in een bevoorrechte positie, waarin hij hoogstwaarschijnlijk een aantrekkelijke aanwinst is voor andere teams, waaronder Mercedes. “Er staan maar drie wereldkampioenen op de grid. En er is er maar één beschikbaar”, aldus Fernando Alonso.

Aankomend seizoen kunnen we Alonso nog zien bij Aston Martin. Hij is trots op het team en ziet een geweldige toekomst voor zich. Niet alleen racet hij vanwege zijn liefde voor de sport, maar hij wil ook presteren en 100% kunnen geven.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk