Alonso ziet maar één coureur als de WK-winnaar van 2024

Alonso ziet maar één coureur als de WK-winnaar van 2024

door Michael Janiec

Ondanks de ogenschijnlijke terugval van Red Bull Racing, wordt nog steeds verwacht dat Max Verstappen in 2024 zijn vierde opeenvolgende wereldkampioenschap binnenhaalt. Zo ook door Aston Martin-coureur en tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso.

"Er komen meer racewinnaars", zei Alonso in een interview met persbureau EFE in de aanloop naar de Grand Prix van Barcelona dit weekend.

"McLaren is sterk. Ferrari lijkt in veel races de beste auto te hebben", vervolgt de Spanjaard.

Alonso, inmiddels 42 lentes jong, gelooft echter niet dat er een strijd om het rijderskampioenschap zal plaatsvinden: "Dit wordt de vierde titel voor Verstappen. Met een totaal van 24 races zullen Verstappen en Red Bull de minste fouten maken," verklaarde hij.

Newey de kritieke factor in successen van Red Bull - Alonso

Interessant genoeg ziet Alonso Verstappen niet als zijn voornaamste obstakel om die 33e Grand Prix-zege en derde titel te behalen. In plaats daarvan schrijft hij het succes van Red Bull grotendeels toe aan ontwerper Adrian Newey: "In de jaren dat ik bij Ferrari zat, was Red Bull de grote dominator met Sebastian Vettel en Mark Webber. Elk van hen kon de races winnen. En in dit tijdperk is de waarheid dat Verstappen iedereen domineert en Newey is daar grotendeels schuldig aan, ja."

"Ik mag hem erg graag. Hij (Newey) is een felle rivaal die alle teams waar hij bij is geweest heeft geholpen om beter te worden. Door altijd op zoek te gaan naar een betere versie van het collectief. Nu hij op de markt is, willen we logischerwijs allemaal die kans. Hij is welkom bij ons. Maar het lijkt erop dat hij naar Ferrari gaat, dus we zullen moeten zien wat hij besluit."

Fernando Alonso over Adrian Newey

Op dit moment heeft Aston Martin te kampen met een mindere vorm. De reeks aan podiumplekken in 2023 voelt daarmee verder weg. Alonso tempert de verwachtingen voor de hoopvolle Spaanse fans dit weekend.

"Ik denk tussen de achtste en twaalfde plaats. Dat is onze positie dit jaar. Maar aankomen bij de Grand Prix van eigen bodem en zeggen dat je hoopt als tiende te finishen, is niet zo goed voor het enthousiasme. Dus het is normaal om van iets meer te dromen, toch?", aldus Alonso.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk