Dit is het vermogen van Fernando Alonso, tweevoudig F1-wereldkampioen

Dit is het vermogen van Fernando Alonso, tweevoudig F1-wereldkampioen

door Lysanne

Iemand die nog steeds niet weg te denken is van de grid? Uiteraard Fernando Alonso. De Spanjaard is al sinds 2001 in de sport bezig en heeft nog steeds de ambitie om te gaan voor zijn derde kampioenstitel. Zo een talentvolle F1-coureur, die al zo lang in de sport zit, heeft natuurlijk ook een lekkere zak geld bij elkaar gereden, maar hoeveel precies? Dit is het vermogen van Fernando Alonso.

Achtergrond van Alonso

Alonso werd geboren op 29 juli in 1981 in Oviedo, Spanje. Hij is de zoon van een amateur kartracer en ontwikkelde daarom op jonge leeftijd een liefde voor auto's en racen. Alonso begon met regionale en nationale kart kampioenschappen op de leeftijd van drie jaar, ook hij was er vroeg bij met het winnen van races. En zoals ieder andere race-coureur, is de rest van het verhaal geschiedenis.

In 2001 maakt hij zijn F1-debuut, won zijn eerste race in 2003 en wist uiteindelijk twee keer wereldkampioen te worden in de jaren 2005 en 2006.

Wat is het salaris en vermogen van Fernando Alonso?

Al die jaren in de sport heeft er natuurlijk ook ervoor zorgt dat Fernando Alonso een mooi bedrag per jaar binnensleept en zich ook een van de rijkste Formule 1-coureurs mag noemen. Bij zijn huidige team, Aston Martin, verdient de Spanjaard 'slechts' $ 5 miljoen. In zijn vroegere racedagen varieerde dit bedrag zelfs tussen de $ 16 miljoen en de $ 32 miljoen. Dit zorgt ervoor dat het vermogen van Fernando Alonso staat op een bedrag van $ 260 miljoen.

Alonso heeft geld geïnvesteerd in diverse kledingmerken, waaronder Kimoa en ook nog een kartbaan. Daarnaast heeft hij meerdere huizen over de wereld, met onder andere Spanje, Dubai, Zwitserland en Engeland. Wat mag dan nog niet missen? Auto's en boten, want die heeft de Spanjaard natuurlijk ook.

Opvallend is ook nog dat Fernando Alonso een museum vol met onder andere zijn podium trofeeën, kampioenschap trofeeën, auto's die hij in de Formule 1 gereden heeft, de helmen die hij gedragen heeft en geruild heeft met andere coureurs. Een enorme verzameling dus. Kortom, de tweevoudig wereldkampioen boert goed met dat vermogen en alle mooie dingen.

Of hij de grote verrassing is van 2023? Fernando Alonso Diaz, oftewel Fernando Alonso, lijkt voor die titel te solliciteren. Een wereldtitel is dan wel uit zicht nog, maar dit is het beste wat wij van Alonso in jaren mogen zien! Op naar meer.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk