Beeld: Alpine F1 Team onthult livery voor 2024!

Beeld: Alpine F1 Team onthult livery voor 2024!

door Ayla Huiberts

Alpine heeft zojuist hun nieuwe livery onthuld voor het aankomende seizoen. In januari deelde het team al een aantal teasers en het leek erop dat ze een roze gecamoufleerde bolide hadden gecreëerd. Nu is het zover, de A524 is een feit en het Franse team strijdt in 2024 voor de hoogste plek in het constructeurskampioenschap.

Vandaag deelde het BWT Alpine F1 Team de nieuwe kleurstelling voor hun nieuwe wagen. In de livestream, die onder andere op het officiële YouTube kanaal van Formule 1 werd uitgezonden, werd de A524 onthuld. In het aankomende Formule 1-jaar zal het Franse team rijden in een voornamelijk zwarte auto. Deze bevat blauwe tinten en een hint van roze.

Ook werd een tweede livery laten zien, die juist meer roze tinten bevatten. Na de onthulling van de bolide, werd er aan gegeven dat er een heel ander plan van aanpak was bij het bouwen van de auto, een meer gedurfde en agressieve aanpak.

Zo zou de A524 een compleet nieuwe auto zijn en is er op technisch gebied enorm veel veranderd. De A523 van vorig jaar heeft uiteindelijk niet het gewenste resultaat geleverde en daarom wilde Alpine het dit jaar duidelijk anders doen. Van voor tot achter is de bolide verbeterd en teambaas Bruno Famin is bereid om ook binnen het team veranderingen toe te passen.

Introductie van de Alpine A424 

Niet alleen werd een Formule 1-auto gelanceerd op de verjaardag van Alpine-coureur Pierre Gasly, ook werd de A424 onthuld. In 2024 zal Alpine toetreden in de FIA World Endurance Championship.

Vorig jaar kregen we al een introductie van het prototype van de auto. Nu is het zover en de blauwe hypercar zal in Qatar voor het eerst meedoen aan een race. Het gepassioneerde team bestaat onder anderen uit Mick Schumacher.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk