‘Audi dringt aan op handtekening Carlos Sainz’

‘Audi dringt aan op handtekening Carlos Sainz’

door Michael Janiec

Naar verluidt zet Audi, de nieuwe ‘powerhouse’ van de Formule 1, Carlos Sainz onder druk om een definitieve beslissing te nemen over zijn komst in het seizoen 2025.

Hoewel Audi officieel in 2026 tot de F1 toetreedt, opereert het dit en volgend jaar via Sauber, de ambitie al een sterk rijderspaar te vormen en een basis te leggen.

Valtteri Bottas en Guanyu Zhou bezetten momenteel de Sauber-stoelen, maar Audi heeft de lat hoger gelegd. Volgens de Duitse publicatie AMuS is Sainz hun belangrijkste doelwit en ze dringen aan op een beslissing van de Spanjaard.

Audi wil bewezen racewinnaar, maar Sainz afwachtend

Sainz bevindt zich in een gunstige positie ondanks dat hij zijn Ferrari-stoeltje voor 2025 verloor aan Lewis Hamilton. Zijn overwinning in Singapore vorig jaar en de recente in Australië zijn de enige niet-Red Bull-overwinningen sinds 2022.

Mercedes ziet Sainz mogelijk als een vervanger van Hamilton, terwijl Red Bull ook een kanshebber kan zijn als ze afscheid nemen van Sergio Perez. In beide gevallen blijft Max Verstappen echter de belangrijkste schakel in die scenario’s; of hij kiest te vertrekken naar Mercedes.

Een overstap naar Sauber in 2025 is een langetermijnproject voor Sainz, in lijn met de komst van Audi en de reglementswijzigingen van 2026.

De Duitse formatie wil op de langere termijn vechten voor wereldtitels in F1 en put inmiddels uit behoorlijke race-successen elders, zoals Le Mans en WRC.

Shortlist van Audi

Hoewel Audi prioriteit geeft aan Sainz, hebben ze back-up opties. Nico Hulkenberg, die momenteel indruk maakt bij Haas, zou een keuze kunnen zijn als Duitse coureur om hun deelname te bespoedigen.

Alpine's Pierre Gasly en Esteban Ocon, samen met Yuki Tsunoda, staan ook op de radar van Audi.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk