Formule 1-baas heeft boodschap voor fans: 'Dit raad ik jullie aan'

Formule 1-baas heeft boodschap voor fans: 'Dit raad ik jullie aan'

door Jarlo

Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft zich onlangs uitgesproken over de huidige dominantie van Max Verstappen. Waar sommige Formule 1-fans dit ervaren als 'saai', wil Domenicali niet spreken van een afname in populariteit. De Italiaan noemt de groeiende kijkcijfers en de uitverkochte races als argumenten voor zijn standpunt. De topman sloot af met interessant advies aan de Formule 1-fan.

Er staat sinds het Formule 1-seizoen van 2022 geen maat op Max Verstappen en Red Bull Racing. Zo werden het rijders- en constructeurskampioenschap de afgelopen twee jaren met speels gemak verovert. Ook werd in 2023 record na record verbroken.

Er lijkt in 2024 tot nu toe niet veel verandert te zijn. Zowel Verstappen als Red Bull gaan 'gewoon' weer aan kop van het rijders- en constructeurskampioenschap.

Domenicalli: 'Fans haken niet af door dominantie Verstappen'

Of deze dominantie schadelijk is voor de sport? Formule 1-baas Domenicali denkt absoluut van niet.

Volgens de Italiaan is daar geen bewijs voor, kijkend naar 'de uitverkochte races' en de 'groeiende kijkcijfers. Dit laat hij weten in gesprek met ESPN SportsCenter: "Ik denk dat er maar heel weinig mensen zijn die F1 saai vinden. Overal in de wereld zijn de evenementen uitverkocht en de aantallen groeien," aldus Domenicali.

De F1-baas is al tientallen jaren verbonden met de sport en kent daardoor bepaalde patronen. Eén van deze patronen zijn de verschillende dominante tijdperken van coureurs.

Domenicali is daarom wijs genoeg om te voorspellen dat de dominantie van Verstappen niet lang meer zal aanhouden: "De hele sport heeft periodes gehad waarin grote coureurs jarenlang wonnen, de één na de ander. Als er te veel coureurs zijn die winnen, dan ben je niet in staat om de legende te verslaan. We moeten respecteren dat Max tot dusver de beste coureur is. En misschien komt er snel iemand die zijn plek inneemt."

Domenicali geeft raad aan fans

Domenicali sloot af met advies voor de Formule 1-fan: "De fans moeten zich blijven richten op onze sport, want er gebeuren grote dingen. Alle auto's zijn erg aan elkaar gewaagd en er kan elk moment iets gebeuren. Dus ik raad ze aan om bij ons te blijven," aldus de Italiaan.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk