Verstappen kraakt insinuaties Brown: ‘Loopt gewoon te stoken’

Verstappen kraakt insinuaties Brown: ‘Loopt gewoon te stoken’

door Michael Janiec

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft de opmerkingen van McLaren CEO Zak Brown over een uittocht van personeel bij Red Bull na het vertrek van Adrian Newey ontkracht.

'We kunnen niets met zulke opmerkingen'

Brown had eerder verklaard dat hij getuige was van een toename in sollicitaties van Red Bull-personeel, waarschijnlijk aangewakkerd door recente onrust binnen het team, waaronder spanningen tussen teambaas Christian Horner en eigendomsfracties.

Horner weersprak de beweringen van Brown en suggereerde dat het normaal is dat andere teams zich richten op succesvol personeel. Verstappen sloot zich aan bij de mening van zijn teambaas en schreef de interesse toe aan de recente prestaties van Red Bull: "Hij [Brown] wil duidelijk de boel op stelten zetten," zei Verstappen in de berichtgeving van Autosport.com. "We kunnen niets met dat soort opmerkingen", aldus de Nederlander.

Verstappen erkende de aantrekkingskracht van Red Bull-personeel voor rivaliserende teams die op zoek zijn naar verbetering, maar benadrukte zijn desinteresse in dergelijke speculaties.

De Nederlander staat nog altijd tot 2028 onder contract bij Red Bull, ondanks de interesse van Mercedes in hem als de mogelijke vervanger van Lewis Hamilton.

Menselijke aspect centraal volgens Verstappen

Verstappen erkent de langetermijncontracten voor belangrijk Red Bull-personeel, maar benadrukt ook het belang van werknemerstevredenheid. Zo gelooft Verstappen dat langetermijncontracten geen garantie bieden voor het behoud van werknemers als geluk en waardering ontbreken: "In het leven kun je nooit alles garanderen. Het is ook mogelijk dat ik morgenochtend niet wakker word, dus uiteindelijk weet je de dingen toch nooit 100 procent zeker in het leven. Er worden veel afspraken gemaakt, maar uiteindelijk gaat het er ook om dat iedereen blij is met zijn werk en zich gewaardeerd voelt binnen het team. Er komen ook veel menselijke aspecten bij kijken", concludeerde de Red Bull-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk