Zuiderburen gehackt: Belgische Grand Prix-bezoekers in de val gelokt

Zuiderburen gehackt: Belgische Grand Prix-bezoekers in de val gelokt

door Ayla Huiberts

De Belgische Grand Prix wordt ieder jaar door honderdduizenden Formule 1-fans bezocht, maar afgelopen weekend werden velen blij gemaakt met een dode mus. Bezoekers die van plan zijn om naar Spa-Francorchamps af te reizen, of in het verleden het circuit hebben bezocht, ontvingen afgelopen weekend een verdachte link in hun e-mail. De organisatoren van de GP adviseren om hier niet op te reageren en de link niet te klikken.

Belgische GP-fans werden via e-mail benaderd door de 'organisatoren' van de locatie. Zij werden zogenaamd beloond met een cadeaukaart, ter waarde van 50 euro, maar helaas kwam al snel boven water dat ze deze prijs niet in ontvangst zouden nemen.

De website van het Spa-circuit bleek gehackt te zijn en er werden neppe mails verstuurd naar een onbekend aantal bezoekers. Deze e-mailadressen werden gebruikt om mensen in de val te lokken.

Organisatie reageert na hack en phishing-campagnes

De organisatoren aarzelden in eerste instantie met het maken van een melding. Nadat meerdere klanten de mail ontvingen, reageerde de organisatie van de Belgische Grand Prix met de volgende mail:

“Het is onder onze aandacht gekomen dat er sinds vanochtend een frauduleuze e-mail is verzonden, waarin u wordt uitgenodigd op een link te klikken die zogenaamd bedoeld is om een cadeaubon van €50 te kunnen ontvangen. Dit is een poging tot phishing. Wij raden u ten zeerste af om op deze link te klikken. 
Over het algemeen raden wij u aan om uiterst voorzichtig te zijn wanneer u om persoonlijke gegevens (met name bankgegevens) wordt gevraagd. SPA GP zal onder geen enkele omstandigheid per e-mail om vertrouwelijke informatie vragen om een geschenk van welke aard dan ook te verkrijgen.”

Organisatoren van de Belgische Grand Prix

Nu blijkt dat er toch personen zijn geweest die wel op de link hebben geklikt en mogelijk hun bankgegevens hebben doorgegeven. Zij worden geadviseerd zich te melden bij de organisatie van de Grand Prix van Spa.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk