Carlos Sainz onthult doel nieuwe F1-seizoen

Carlos Sainz onthult doel nieuwe F1-seizoen

door Lysanne

Ferrari-coureur Carlos Sainz gaat zijn focus voor 2023 leggen op revanche. Maar om dit te kunnen doen, heeft hij wel een ijzersterk seizoen nodig samen met Ferrari.

Geluk en ongeluk

Sainz mocht in zijn eerste jaar bij Ferrari (2021) van veel geluk spreken en eindigde zelfs voor zijn teamgenoot Leclerc in het kampioenschap. Maar vorig seizoen had de Spanjaard veel moeite om het tempo bij te houden. Zo had hij vooral problemen met de nieuwe generatie Formule 1-auto's, die niet bij elke coureurs zijn manier van rijden past. In de loop van het seizoen, werkte Carlos Sainz veel aan zijn manier van rijden en uiteindelijk vond hij zijn draai.

"Ik moest mij er doorheen vechten"

Carlos Sainz Jr.

In een gesprek met Formula1.com, vertelde hij dat het moeizaam verliep: "Het is een uitdagend jaar geweest, zoals jullie van buitenaf hebben kunnen zien."

Sainz daagt Verstappen uit voor 2023

Carlos Sainz vertelde ook dat hij in de tweede helft van het 2022-seizoen vooral veel leerde. Sainz kwam vaak op plek vijf, terecht terwijl Mercedes - maar ook vooral Red Bull - aan zijn neus voorbij reed.

Ze presteerden gewoon over het algemeen beter. "Ik ben trots op de vooruitgang die ik heb geboekt in de auto, met mijn ingenieurs, de manier waarop we erin geslaagd zijn om mijn tempo te verbeteren", vertelde de Spanjaard over 2022.

Daarmee heeft Sainz zij doel voor 2023 gesteld: weer constant presteren als zijn eerste jaar bij het team - "Ik zal ervoor zorgen dat we weer de consistente Carlos van 2021 zien en goede resultaten behalen."

Het moet wel allemaal perfect lopen volgens de Ferrari-coureur om Max Verstappen en Red Bull Racing uit te dagen. Maar voor nu ziet Carlos Sainz uit naar het 2023-seizoen en houdt hij zijn hoofd hoog.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk