De opvallende autocollectie van F1-coureur Daniel Ricciardo

De opvallende autocollectie van F1-coureur Daniel Ricciardo

door Lysanne

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo is terug op de Formule 1-grid en de Australiër heeft een opvallende, evenals uiteenlopende autocollectie.

Toyota Hilux 

De allereerste auto die Daniel Ricciardo had, was een Toyota Hilux, deze kreeg hij in 2006. Voor hij zijn rijbewijs had, oefende hij in de auto van zijn vader, een Mini Cooper S. "My first car, a Toyota Hilux, was a gift from my parents. I think they realised that a pick-up is kind of slow."

Porsche 918 Spyder

De eerste auto waar de Australiër echt serieus mee kon gas geven, was zijn Porsche 918 Spyder. Verre van vreemd dat die hier meer lol aan beleefde, de auto accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in maar 2,6 seconden. Ricciardo vindt het een leuke auto, zeker omdat hij 875 pk heeft. Maar toch: "Everything feels a bit slow after an F1 car".

Aston Martin Valkyrie

Ricciardo heeft vele jaren gereden voor Red Bull en een ding is in ieder geval zeker: dit is de ultimate hypercar. De auto is uit een samenwerking tussen Red Bull Racing en Aston Martin tot stand gekomen. Opvallend: zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen hebben een Aston Martin Valkyrie in hun collectie.

Deze Valkyrie's hebben momenteel een marktwaarde van dik $ 3 miljoen en schieten van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,6 seconden.

Naast de 1000 pk heeft de auto ook nog een buitengewone eigenschap: de uitlaten van de wagen komen uit aan de bovenkant van de auto. Vergelijkbaar met die van Formule 1-auto's en die van de Porsche 918 Spyder.

Of de voormalig Red Bull-coureur hem nog in zijn bezit heeft, is onduidelijk. Het is in ieder geval een ontzettend vette wagen.

Porsche 911 GT3 RS

Bij een huis in Monaco - zoals vele Formule 1-coureurs - hoort natuurlijk een blitse auto. In het geval van Daniel Ricciardo gaat het om een Porsche 911 GT3 RS. 525 pk en van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,2 seconden.

Met een topsnelheid van 296 kilometer per uur is dit een model dat buiten de nauwe straten van Monaco pas echt tot leven komt. De auto heeft momenteel een marktwaarde van € 333.000.

Aston Martin Vantage 

Naast de Valkyrie, heeft Ricciardo ook een Aston Martin Vantage uit 2016 in zijn collectie, natuurlijk wel de V12 versie.

"It's a cool car", vertelt de coureur erover. De Vantage V12 beschikt over een vermogen van 517 pk en heeft een topsnelheid van 305 kilometer per uur.

McLaren 720S

De laatste auto die in collectie van Daniel in gekomen, is een McLaren 720S uit 2022. Het is niet voor niets dat McLaren bekendstaat, vanwege het maken van een van de snelste en beste supercars ter wereld. De McLaren 720S heeft naast een kenmerkend ontwerp een sterke 710 pk twin-turbo V8. Dit knappe staaltje autotechniek accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in maar 2,8 seconden en heeft een topsnelheid van 341 kilometer per uur. De prijs is er ook naar. Pakweg zo'n $ 302.000.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk