Charles Leclerc is niet bijgelovig

Charles Leclerc is niet bijgelovig

door Michael Janiec

Na een langverwachte overwinning bij zijn thuisrace in Monaco, benadrukt Charles Leclerc dat hij nooit heeft geloofd in de vermeende vloek die zijn vorige kansen op de winst had geteisterd.

De Ferrari-coureur heeft een reeks tegenslagen gekend in Monaco, waaronder een remfout in 2018, een botsing in 2019, en een mechanisch probleem waardoor hij niet kon starten in 2021. En tenslotte nog de ongelukkige strategische fouten die hem de overwinning kostten in 2022 toen hij van pole startte.

Leclerc bleef ondanks pech geloven in Monaco-overwinning

“Ik heb nooit in de vloek geloofd”, verklaarde Leclerc na zijn triomfantelijke overwinning op zondag. “Maar de twee keer dat ik hier moest winnen, voelde het altijd heel moeilijk. De eerste keer kon ik niet eens starten. De tweede keer maakten wij niet de juiste keuze, denk ik. Dus het was heel, heel frustrerend om die overwinningen te verliezen.”

De Monegaskische coureur erkende de bijhorende druk en verwachtingen die komen kijken bij het racen in een thuisrace, vooral als die zo prestigieus is als Monaco: “Het is zo dat je als coureur nooit echt weet wanneer de volgende kans is om te winnen, vooral als het je thuisrace is. Nog meer als je thuisrace Monaco is, dat is zo'n speciaal circuit, zo'n moeilijk circuit en zo'n moeilijk weekend om onder de knie te krijgen en alles perfect te doen, wat we hebben gedaan.”

Ondanks zijn teleurstellingen in het verleden bleef Leclerc gefocust en vastberaden: “Dus ik wist dat vandaag een nieuwe kans was. Ik wist hoe het voelde de laatste twee keer dat ik in deze positie zat. Maar ik wilde vandaag natuurlijk echt die overwinning pakken.”

Gevraagd naar eventuele angsten voor de race, gaf Leclerc toe dat hij wat spanning voelde, maar hij benadrukte dat als hij eenmaal in de auto zit, zijn focus volledig verschuift naar de race: “Er is een beetje spanning. Maar zoals ik al zei, zodra ik de helm opzet, zodra ik in de auto stap, voel ik niets meer. Dan gaat het erom dat je het maximale haalt uit de auto die je hebt, dat je aan de banden denkt en aan alle dingen waar ik aan moest denken om deze race zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Leclerc onthulde ook dat hij de Grand Prix van Monaco niet anders benadert dan andere races. Hij houdt vast aan een consistente aanpak en richt zich op het leren van eerdere fouten: “Wat ik probeer te doen en wat ik doe, is proberen om alles zo stabiel mogelijk te houden... Het is een andere aanpak in de vrije training, gewoon omdat het een stratencircuit is, maar ja, ik heb niet het gevoel dat ik iets heel anders heb gedaan, dan in het verleden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk