Wolff door het stof na mislukte undercut Hamilton op Verstappen in Monaco

Wolff door het stof na mislukte undercut Hamilton op Verstappen in Monaco

door Michael Janiec

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat er een ‘miscommunicatie’ ontstond die leidde tot een strategische fout tijdens de pitstop van Lewis Hamilton tijdens de F1 Grand Prix van Monaco. Het team probeerde een undercut op Max Verstappen, maar de strategie mislukte door verwarring over de urgentie van Hamiltons outlap.

Wolff: 'Miscommunicatie oorzaak van gefaalde undercut'

“Het was eerst een miscommunicatie tussen ons op de pitmuur dat we dat verkeerd hadden”, gaf Wolff toe.

“Het had als boodschap ‘outlap critical, om te undercutten’ moeten zijn, maar toen was er een discussie of een outlap genoeg zou zijn met de nieuwe band. Dus de boodschap die Lewis kreeg was op zijn best verwarrend, maar waarschijnlijk verkeerd.”

Wolff verklaart verwarring 

Hamilton, die als zevende eindigde, vroeg zich af waarom hij niet op de hoogte was gesteld van het kritieke karakter van de outlap, cruciaal voor een succesvolle undercut.

Wolff neemt de verantwoordelijkheid voor de fout: “Samengevat was het de verkeerde boodschap aan Lewis, dit was de fout van het team.”

Mercedes kijkt tevreden terug naar Monaco

Ondanks de fout is Wolff tevreden over de algehele prestaties van Mercedes in Monaco, dat hij omschrijft als een ‘positief weekend’.

“We waren veel dichterbij dan we tot nu toe in de kwalificatie zijn geweest dit jaar en we toonden gedurende de race een goed tempo”, zei de Mercedes-teambaas.

“Het traject gaat de goede kant op. We hebben begrepen waar we de balans van de auto moeten verbeteren en we brengen updates om dat te verbeteren”, aldus Wolff.

George Russell, die vijfde werd en in de slotfase Max Verstappen van zich afhield op oude mediums, sloot zich daarbij aan en noemde de race zijn beste van het seizoen.

Eindelijk snel genoeg?

Hij prees de progressie en de strategie van het team: “Er zijn genoeg positieve punten om mee te nemen uit het weekend als geheel... We kwamen aan het einde in de buurt van de top vier en eindigden slechts een handvol seconden van P1.”

Hamilton was weliswaar teleurgesteld over zijn ‘weinig opwindende’ race, maar erkende de 'bemoedigende signalen' van de prestaties van Mercedes en de voortdurende inspanningen van het team om de auto te voorzien van updates.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk