Chinese GP afgelast: 23 Grands Prix in 2023

Chinese GP afgelast: 23 Grands Prix in 2023

door Michael Janiec

Het ziet ernaar uit dat de Chinese Grand Prix weer niet terug op de Formule 1-kalender keert. Zo blijkt uit de berichtgeving van BBC Sport.

Chinese GP keert ook niet in 2023 terug op de kalender

Omdat het land nog steeds strenge quarantaineregels hanteert bij het inreizen - vijf dagen isoleren in een isolatiecentrum én nog drie dagen thuis - is het voor vierde jaar op een rij niet mogelijk om de Chinese Grand Prix te organiseren.

De kalender zou volgens het medium in 2023 23 races omvatten in plaats van 24. Dat is overigens nog steeds het hoogste aantal in de geschiedenis van de koningsklasse.

De Chinese GP stond gepland op 16 april als de vierde GP van volgend seizoen. Omdat die niet doorgaat, is de organisatoren van de Azerbeidzjan GP gevraagd om die race een week eerder te organiseren, op 23 april 2023.

De strenge regels bij inreizen beperken niet enkel de teams logischerwijs. De organisatie zou nagenoeg enkel op bezoekers uit China aangewezen zijn in het geval dat de race doorging. En dat maakt het risico om met het evenement door te willen gaan uiteindelijk groter voor het circuit dat in het verleden al kampte met teruglopende bezoekcijfers.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk