Concurrentie misgunt 'beste leerling' Red Bull niet - 'tegenoffensief enige antwoord'

Concurrentie misgunt 'beste leerling' Red Bull niet - 'tegenoffensief enige antwoord'

door Lysanne

De concurrenten van het dominant ogende F1-team Red Bull Racing voelen zich "verplicht" om terug te vechten, in plaats van te klagen over de dominatie van het team.

Dominatie wordt niet gewaardeerd door iedereen

Volgens de rivalerende F1-teams van Red Bull zou het hun plicht zijn om de handen uit de mouwen te steken en de koplopers in te halen, in plaats van te blijven klagen over dat de dominantie het spektafel van het kampioenschap verpest.

Nu er twee races zijn verreden, is het duidelijk dat de RB19 een groot gat met de tegenstanders weet te creëren en dat zij hoogstewaarschijnlijk opnieuw kampioen worden dit seizoen dankzij die vroege voorsprong.

Dat de strijd om het kampioenschap al vroeg afgelopen zou kunnen zijn, is volgens velen een afknapper voor de fans van de sport.

Toch zien de rivalen van het Red Bull team geen reden om te klagen over wat het Oostenrijkse renstal doet, ze zeggen simpel weg dat de verantwoordelijkheid ligt bij de concurrentie om het gewoon nog beter te doen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei het volgende: "Ik denk dat we die jaren hebben gehad waarin we even sterk waren, maar het is een meritocratie, deze sport".

"Ook al is het niet geweldig voor de show dat steeds dezelfde jongens winnen, het is omdat zij het goed gedaan hebben en wij niet. We hopen allemaal op een goede amusementsfactor. Maar het is onze plicht, met alles wat we hebben, om deze jongens in te halen en te bestrijden." 

Toto Wolff

'Ze verdienen het'

Carlos Sainz ziet geen reden waarom andere mensen boos worden als één team domineert, puur omdat het resultaat van iemand anders beter is: "Ik ben nooit een fan geweest van bezorgdheid over één team dat domineert, want als dat zo is, hebben ze het zo goed gedaan. Ze verdienen het", aldus Sainz. "Ik bedoel, ik wou dat wij het waren. En dan zou ik echt boos worden als mensen zich zorgen maken dat wij domineren in de Formule 1."

"Als een auto echt goed is, kunnen alle andere coureurs niet veel doen om in dat gevecht te blijven. Dat is de aard van de Formule 1. We hebben het in het verleden gezien en het is niets nieuws."

Carlos Sainz

Ook McLaren-teambaas Andrea Stella is het eens dat de voorsprong van Red Bull inhoudt dat andere hun prestaties moeten verbeteren. "Het is niet mind-blowing," zei Stella. "Voor mij is het gewoon het resultaat van een team dat een voorsprong heeft in termen van kennis, en in termen van het omzetten van deze kennis in prestatieoplossingen. Goed gedaan, Red Bull."

Voorlopig lijkt de vorm van Red Bull Racing en met name Max Verstappen de Nederlandse lezers van dit blog vooral goed uit te komen. Een flinke meerderheid is het oneens met de stelling dat deze dominantie het kijkplezier verpest.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk