Constructeurstitel zonder Perez? Tussenstand Max en Red Bull VS de rest…

Constructeurstitel zonder Perez? Tussenstand Max en Red Bull VS de rest…

door Michael Janiec

Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull Racing, maakte ooit de uitspraak: ‘Een F1-team zou ook prima met één coureur werken’. Heel wat jaren later en dat blijkt ook in principe wel bij Red Bull Racing het geval als je naar de tussenstand in beide kampioenschappen kijkt…

Red Bull heeft niet eens tweede rijder nodig met Verstappen als frontman

Max Verstappen is ook in 2023 niet te houden en lijkt af te stevenen op weer een recordjaar. Hij is dusdanig dominant, zelfs, dat de regerend wereldkampioen in beide kampioenschappen bovenaan staat!

Verstappen won zes van de acht races en behaalde tweemaal de tweede plek. Alles bij elkaar - zo ook de punten uit de sprintrace en een handvol voor de snelste ronde - en dat telt op naar 195 punten.

Het eerstvolgende team in de constructeurs, Mercedes, heeft uit de eerste acht races 167 punten verzameld

Die vergelijking is vooral pijnlijk voor ene Sergio Perez. De Mexicaanse F1-coureur wist 126 punten voor Red Bull thuis te brengen zogezegd, maar begint steeds meer de indruk te geven dat hij voor spek en bonen rijdt namens het team.

En Checo moet achterom kijken, want Fernando Alonso (tweede met 117 punten) en Lewis Hamilton, die derde staat (102 punten) profiteren structureel van elke misstap die hij begaat.

Zou Red Bull Racing dan een andere teamgenoot moeten overwegen of zit het wel goed zo? Red Bull heeft namelijk niet echt een tweede coureur nodig als het zo doorgaat. En hoewel Verstappen zijn puntentotaal uit 2022 kan overtreffen, lijkt het onwaarschijnlijk dat Red Bull Racing in 2023 door het magische aantal van 1000 punten breekt met de Mexicaan als tweede man.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk