Wie is Kelly Piquet - de vriendin van Max Verstappen?

Wie is Kelly Piquet - de vriendin van Max Verstappen?

door Lysanne

Kelly Piquet is de vriendin van Max Verstappen, dat is inmiddels voor velen duidelijk. Toch is dat niet haar enige link met de koningsklasse. De brunette heeft ook het racen in de genen van als kroost van niemand minder dan drievoudig F1-wereldkampioen Nelson Piquet. Maar wat weten we verder over deze prachtige dame?

De jeugd van Kelly Piquet

Kelly Tamsma Piquet Souto Maior, ook wel bekend onder de naam Kelly Piquet, werd geboren op 7 december 1988 in Homburg, Duitsland. Velen kennen haar vanwege de achternaam. Kelly is namelijk de dochter van de Braziliaans Nelson Piquet, een drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 in de jaren 80.

Daarnaast heeft ze ook Nederlandse genen meegekregen, haar moeder, Sylvia Tamsma, werkte als een internationaal model. Natuurlijk was Kelly niet de enige in het huis toen ze opgroeide, ze heeft ook een zus en een broer, Nelson Piquet Jr, - die 'toevallig' ook in de racewereld actief is geweest.

Kelly heeft grotendeels van haar jeugd doorgebracht in het zuiden van Frankrijk. Ze verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Brazilië, waar ze tot haar vijftiende woonde. Vervolgens keerde ze terug naar Frankrijk, waar Kelly nog een jaar woonde, voordat ze naar een kostschool in Engeland ging. Voor haar laatste jaar van de middelbare school, toen ze zeventien was, besloot ze terug te keren naar Brazilië.

Kelly studeerde ze aan het Marymount Manhattan College in New York, waar ze als hoofdvak internationale betrekkingen had, met nadruk op politieke wetenschappen en economie. Ook liep ze tijdens daar studie stage in de mode, waar ze al snel besloot om in dat vakgebied te blijven.

Zo werkte ze onder andere bij Vogue Latinoamerica en Bergdorf Goodman, Kelly was ook een columnist voor een tijdschrift genaamd Marie Claire. Ook leuk om te weten: ze heeft enkele modeshows gelopen.

Liefde en familie

Kelly Piquet kreeg in januari 2017 een relatie met de Russische Formule 1-coureur Daniil Kvyat. Hij reed voor onder andere Toro Rosso, Red Bull en AlphaTauri. Het stel kreeg in 2019 een dochter, genaamd Penelope - ook wel P genoemd door Kelly - maar ging hetzelfde jaar nog uit elkaar.

Aan het einde van 2020 stapte Kelly in een relatie met de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen, die zichzelf ondertussen een drievoudig wereldkampioen Formule 1 mag noemen.

Het bijzondere? Kelly zit nu in een relatie met dezelfde man aan wie Daniil Kvyat zijn plek bij Red Bull Racing in 2016 moest afstaan. Een degradatie waar Kvyat eigenlijk nooit meer van herstelde in de sport.

Max en Kelly kennen elkaar al jaren. Kelly's broer was bevriend met Max en zo gingen ze met zijn alle in 2016 uiteten in het al zo luxe Monaco. De vonk tussen de twee sprong pas jaren later over, waarschijnlijk ook omdat rond die tijd Max nog 19 jaar was en Kelly ongeveer 28 jaar. Ondanks dat vertelde Kelly recent tegen Vogue Nederland (waar zij in januari op de cover voor stond) dat die avond er wel iets was overgesprongen, in haar woorden: "iets magisch".

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk