Nieuw contract Leclerc strategisch doel Vasseur

Nieuw contract Leclerc strategisch doel Vasseur

door Lysanne

Ondanks het feit dat, zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz, tot eind 2024 getekend staan voor Ferrari, is Frédéric Vasseur, de nieuwe frontman van Ferrari, van plan om de Monegask voor langer vast te leggen. Ten goede van stabiliteit in het team, vergelijkbaar met wat McLaren deed met Lando Norris en Red Bull Racing met Max Verstappen.

Verlenging contract Leclerc

Voor Carlos Sainz als Charles Leclerc is het einde van hun tijd bij Ferreri in zicht, op papier dan. De twee coureurs staan getekend tot het einde van het F1-seizoen van 2024.

Toch is de nieuwe teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur, van plan om Charles Lecerc voor het einde van het seizoen bij te laten tekenen.

De Monegask heeft in 2019 getekend voor het vijfjarig contract, het langste van alle Ferrari-coureurs ooit.

De trend om een coureur lang vast te leggen bij team, daar is ook Vasseur nu mee bezig. Dit gebeurde eerder ook bij Verstappen (2022-2028 bij Red Bull Racing) en bij Norris (vast bij McLaren tot einde 2025).

Geen risico 

Teams willen geen risico's nemen, zeker niet met coureurs die grote potentie hebben om een wereldkampioenschap te winnen.

Toch is de kans aanwezig dat hij zich heil elders zoekt in de toekomst als zijn team in 2023 weer niet thuis geeft. Want als we snel terug blikken op het afgelopen seizoen, is er genoeg misgegaan.

Met nog twee contractjaren te gaan zou Leclerc in zo een situatie geen haast hoeven te hebben echter. Waar het team dit jaar staat zal ongetwijfeld leidend zijn in de besluitvorming van de Monegask.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk