Correa maakt comeback in F2 na tragisch ongeluk: 'Draag zijn naam bij mij"

Correa maakt comeback in F2 na tragisch ongeluk: 'Draag zijn naam bij mij"

door Lysanne

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa keert in 2023 terug op de F2-grid als onderdeel van Van Amersfoort Racing. De 23-jarige was in 2019 betrokken bij een dodelijk ongeluk in Spa-Francorchamps, wat het leven kostte van mede-coureur Anthoine Hubert.

Dodelijk ongeluk in 2019

Velen fans herinneren zich nog het fatale ongeluk terug in 2019, voor een moment stond de wereld stil toen het overlijden van Anthoine Hubert bekend werd gemaakt. Daarnaast werd het leven van Formule 2-coureur Juan Manuel Correa ook volledig omgegooid, de jonge coureur raakte zwaargewond. Correa werd vlak na het ongeluk aan de kunstmatige beademing gehouden vanwege de klap die zijn longen kregen. Hij verbrijzelde been- en voetbeenderen. Meer dan 20 operaties kostte het herstel. Maar Correa gaf niet op en keert nu terug op de Formule 2-grid in 2023.

 "Ik heb het gevoel dat ik nu de fakkel voor ons beiden draag, want hij zou zeker een van de jongens zijn geweest die nu waarschijnlijk in de Formule 1 zou zitten. Dat geloof ik echt."

Juan Manuel Correa

'Ik ben gewoon een coureur'

Een ding dat Correa niet kan ontlopen is het feit dat hij altijd geassocieerd wordt met Hubert. Wel hoopt hij dat mensen begrijpen dat hij er geen misbruik van wil maken, zo vertelt de Formule 2-coureur over de situatie: "Ik wil niet dat mijn hele carrière om het ongeluk draait, want ik wil niet dat mensen denken dat ik sympathie probeer te krijgen, toch? Ik ben gewoon een coureur en er is niets speciaals aan mij."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk