Formule 1-coureur vergelijkt Alfa Romeo met Red Bull

Formule 1-coureur vergelijkt Alfa Romeo met Red Bull

door Lysanne

Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas vindt dat zijn team het afgelopen seizoen goed op weg is geweest, maar ook dat zij nog lang niet staan waar ze willen. Tijdens zijn eerste jaar met Alfa Romeo ziet de Finse coureur waar de verbeteringen vooral zitten.

Bottas vergelijkt Alfa Romeo met andere teams

Finse Formule 1-coureur Valtteri Bottas had na jaren afscheid genomen van Mercedes. Alfa Romeo bood een uitkomst.


Voor hem en het team gunstig; de coureur kon verder racen en nam veel ervaring mee die zijn huidige team kan gebruiken. Denk aan precieze feedback bij het traceren en verhelpen van problemen in rijgedrag van de auto.


Bottas blikt terug in dat opzicht en ziet dat hij samen met Alfa Romeo op minstens één gebied grote stappen gaat zetten.

"Het team is aan de kleine kant qua aantal mensen als je het vergelijkt met Red Bull of Mercedes, maar ik weet dat daar vooruitgang wordt geboekt. Een paar mensen meer en misschien wat meer geld, dat zal een verschil maken", vertelt Valtteri Bottas aan Racer.

Druk op de schouders van Zhou

Terwijl Valterri Bottas afgelopen raceseizoen duidelijk van zijn beste kanten liet zijn, had zijn teamgenoot Guanya Zhou er veel meer moeite mee. Zhou had het als nieuwkomer in de Formule 1 over het algemeen een stuk lastiger.


Ook behaalde hij veel minder punten ten opzichte van Bottas. Aankomend raceseizoen staat er een heleboel druk op de schouders van Guanya Zhou, zijn contract is met nog een jaar verlengd en hij moet zichzelf in 2023 echt gaan bewijzen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk