Coureurs in strijd met bandenfabrikant Pirelli: 'We moeten op zoek naar een oplossing'

Coureurs in strijd met bandenfabrikant Pirelli: 'We moeten op zoek naar een oplossing'

door Matthijs Bos

Er gaat het één en ander veranderen in de Formule 1 volgend jaar. Iets waar verschillende coureurs niet blij mee zijn. Zo ook Max Verstappen. Pirelli, de oorzaak van 'het probleem' komt in de komende dagen met duidelijkheid over de situatie.

Bandenslijtage zal nog meer toe nemen

Op het circuit van Barcelona wordt dinsdag en woensdag het één en ander getest. Zo ook de banden van volgend jaar. Het grote verschil. Geen bandenwarmers. Een plan waar veel coureurs zwaar tegen zijn, het zou namelijk meer crashes opleveren, omdat de banden nog niet in optimale vorm zijn voor de race. Vorig jaar rond de vrije training in Mexico probeerde Pirelli het al uit. Wel met een twist, aangezien er nog wel bandenwarmers waren, maar met een lagere temperatuur. Max Verstappen reageerde op het idee.

"Hier kon ik niet van genieten. Ik denk dat we veel crashes gaan zien vergeleken met nu. Maar ja, het wordt lastig. Je bandenslijtage zal ook helemaal anders worden, omdat je in de eerste ronden heel veel rond glijdt en je banden heel koud zijn." De bandenspanning wordt dan torenhoog, waardoor de banden veel sneller slijten. Momenteel kan ik hier echt niet van genieten, maar veel coureurs hebben hetzelfde idee en daarom moeten we op zoek naar een oplossing."

Max Verstappen

Bij Pirelli zijn ze echter wel van plan om het plan door te zetten. Pirelli's hoofdingenieur F1, Simone Berra vertelde al dat ze meer aan het testen zijn, en is er al veel vooruitgang geboekt. "We hebben een band nodig met een goede integriteit. We blijven dus nieuwe structuren ontwikkelen. Barcelona is een representatief circuit, met veel bochten die op hoge snelheid genomen worden."

"We hebben na de tests in Bahrein eerder dit jaar al enkele interessante dingen opgedaan. Dat circuit is echter niet heel erg representatief voor alle andere circuits, dus we gaan hier in Spanje nieuwe structuren uitproberen, om te bevestigen dat we de goede kant op gaan."

"Toen we in Bahrein testten hadden we al wat opties die goed werkten, meteen toen de coureurs de baan op gingen. We moeten nog steeds wat fine-tunen en dan doen we een nieuw voorstel", aldus de bandenman, die er vertrouwen in heeft dat de plannen door zullen gaan,' vertelt Berra.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk