Dagprogramma zaterdag Spaanse GP 2023: examendag cruciale updates

Dagprogramma zaterdag Spaanse GP 2023: examendag cruciale updates

door Michael

De zaterdag van de Spaanse Grand Prix biedt in het traditionele weekendformat van Formule 1 toch wel de meeste spanning naast de race. Wellicht zelfs iets meer, omdat dit weekend voor veel F1-teams zo cruciaal is. 'All to play for' zogezegd, maar wat staat er op het dagprogramma in dit weekend van de Spaanse GP?

Dagprogramma zaterdag Spaanse GP 2023: grote dag voor velen

De Spaanse Grand Prix op Circuit de Barcelona-Catalunya markeert een belangrijk moment voor veel F1-teams. De effectiviteit van de meegebrachte updates, des te meer, omdat dit circuit zich daar zo goed voor leent, is instrumenteel voor de concreter wordende rangorde in de komende races. En dat is om zijn beurt momentum dat ook zo bepalend is voor de rangorde na de zomerstop. En daarmee evengoed ook het de periode aan het einde van het jaar, waarin amper nog updates volgen. Afijn, big business in Barcelona dus!

Vrije Training 3 GP Spanje: 12:30 - 13:30 uur

Met de kwalificatie van vanmiddag in het vooruitzicht, moet in vrije training 3 duidelijk worden of de stappen die gisteren en vannacht gezet zijn, de juiste waren. Deze generale repetitie begint om 12:30u en zal zoals gewoonlijk een uur duren.

Naast dat er een bindende keuze gemaakt moet worden over verschillende configuraties waarover de teams dan beschikken, zal het ook draaien om simuleren van langere stints en kwalificatie-runs. Wie speelt verstoppertje tot de kwalificatie en wie laat alvast zijn tanden zien, terwijl die de set-up za; stress testen zogezegd?

Kwalificatie GP Spanje: 16:00 - 17:00 uur

De kwalificatie vooraf aan de Spaanse Grand Prix blijkt ook bepalend voor de uitslag van zondag. Op een circuit waar inhalen doorgaans lastig is, moet het wegnemen van de laatste chicane een betere kans daarop bieden. Het valt te bezien in hoeverre dat effectief is in de praktijk.

Al kan gezegd worden dat een zeker team structureel van het ontstane verschil in topsnelheid profiteert. En dat is Red Bull Racing. Goed nieuws voor Max Verstappen, die na de vrijdagsessies zei positief verrast te zijn over de aanpassing aan de lay-out van Circuit de Catalunya. Zijn prestaties op de vrijdag benadrukten weer eens dat de titelverdediger kan meedingen voor pole. Het antwoord is nu (wederom) aan de concurrentie.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk