De startopstelling van Belgische Formule 1 Grand Prix 2023

De startopstelling van Belgische Formule 1 Grand Prix 2023

door Michael Janiec

Terugkijkend op het weekend van de Belgische Grand Prix, kunnen we stellen dat de geplande actie niet helemaal ten prooi is gevallen aan de regen. Met het vooruitzicht van een drogere zondag is het ergste daarmee hopelijk achter de rug op Spa-Francorchamps. Want de laatste F1-race vooraf aan de zomerstop staat alweer voor de boeg. Check hieronder wat de startopstelling is van de Formule 1 Grand Prix van België 2023.

Startopstelling Belgische Formule 1 Grand Prix 2023

De grootste verrassing? Of ja, eigenlijk geen verrassing, als je ervan uitgaat dat dit circuit zich het prima voor bewuste gridstraffen incasseren leent: Max Verstappen die vijf plekken inlevert en niet vanaf de verdiende pole position, maar P6 start.

Op de eerste startrij zien wij eindelijk weer Sergio Perez na lange afwezigheid. De Mexicaanse Red Bull-coureur heeft eindelijk enige afstand kunnen doen van zijn dramatische kwalificaties en zou met de pace van de RB19 in theorie mee moeten kunnen vechten voor een podium. Ook al is de overwinning gegund... de verwachting is dat Max in enkele ronden de leiding toch wel opeist en daarna aan de horizon verdwijnt zogezegd.

De top-tien bestaat eigenlijk uit de vaste gasten: Red Bull, Ferrari, Mercedes en Aston Martin. En daar mogen wij inmiddels ook structureel de McLaren-coureurs bij rekenen.

Met Oscar Piastri op P5 en Lando Norris P7 kan het team wederom meedingen voor een degelijke puntenfinish. Er wordt zelfs inmiddels geroepen dat McLaren zich ontpopt heeft tot het tweede team op de grid.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk