De verrassende startopstelling van F1 Grand Prix Hongarije 2023

De verrassende startopstelling van F1 Grand Prix Hongarije 2023

door Michael Janiec

We kunnen ons opmaken voor een enerverende krachtmeting bij de Grand Prix van Hongarije. De rangorde is behoorlijk door elkaar geschud tijdens de kwalificatie op de Hungaroring, dat bewijst wel de startopstelling van de Hongaarse F1 GP namelijk ruimschoots.

Startopstelling F1 Grand Prix van Hongarije 2023: Hamilton na anderhalf jaar terug op pole

Het zal niemand ontgaan zijn dat Lewis Hamilton eindelijk weer een F1-race vanaf de voorste rij mag aanvangen. De laatste keer dateert alweer uit eind 2021, toen de zevenvoudig wereldkapioen bij de GP van Saoedi-Arabië pole pakte, ruim anderhalf jaar geleden inmiddels. Met Max Verstappen naast hem op de voorste rij belooft het een duel van jewelste in de openingsronden. Houden ze het clean? Het is te hopen. Verstappen kan namelijk de twaalfde overwinning op een rij pakken namens Red Bull en zo het record van McLaren uit 1988 breken.

Over McLaren gesproken: het team mag het wederom vanaf de tweede startrij proberen, net als twee weken geleden op Silverstone. Een raketstart net als destijds, waarmee Lando Norris de leiding pakte, is niet uit te sluiten eveneens.

Een verrassende startvolgorde op de Hungaroring

De zogenaamde ‘mixed bag’, de noemenswaardige verschillen tussen teamgenoten tijdens de kwalificatie op de Hungaroring nabij Boedapest, is ook het vermelden waard wat betreft de startopstelling. George Russell moet zich bijvoorbeeld door het veld zien te vechten vanaf P18. Carlos Sainz werd hoogstpersoonlijk in Q2 door Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc eruit gewerkt en moet het vanaf P11 proberen, terwijl de Monegask start op P6.

Sergio Perez wist eindelijk door te breken naar Q3, maar staat ook voor de lastige opgave vanaf P9. En tot slot nog twee aangename verrassingen: Alfa Romeo behaalde het beste kwalificatieresultaat in tijden met een P5 voor Guanyu Zhou en een P7 voor Valtteri Bottas. En natuurlijk Daniel Ricciardo! De Australiër weet te imponeren in zijn eerste weekend naast Yuki Tsunoda bij AlphaTauri. Een P13 in de kwalificatie voor hem. Tsunoda moet dus rijden voor wat die waard is om zijn toekomst veilig te stellen, de Japanner doet dat vanaf P17 in Hongarije.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk