De Vries onthult: geen belletje van Marko na solide P12 in Monaco

De Vries onthult: geen belletje van Marko na solide P12 in Monaco

door Cas Zeeman

Nyck de Vries ontving na zijn solide P12 in Monaco mooie woorden van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Een mooie opsteker voor de Nederlandse rookie, die eerder met klem werd verzocht zich snel te verbeteren. Echter heeft de AlphaTauri-coureur zelf nog geen contact gehad met Marko, zo onthult de geboren Fries voorafgaand aan het GP-weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

De Vries beleeft moeizame seizoensstart

De woorden van Marko waren wellicht broodnodig voor De Vries. Zijn F1-avontuur was tot op heden nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar met een solide P12 in Monaco toonde de AlphaTauri-coureur verbetering. Sowieso wist De Vries het gehele weekend uit de problemen te blijven, ook in de regen.

"Monaco was een degelijk weekend", zo zegt De Vries. "We zijn ondanks de lastige omstandigheden uit de problemen gebleven. Nu is het zaak om op onszelf te focussen en het maximale uit ons pakket te halen. Hopelijk hebben we weer zo'n foutloos weekend."

De Vries glimlacht na mooie woorden De Vries

Ook Helmut Marko was te spreken over de prestatie van De Vries. De geroutineerde Oostenrijker zag De Vries veel dichter bij teamgenoot Yuki Tsunoda zitten en verklaarde dat dát precies hetgeen was wat hij van de 27-jarige Fries verwacht.

Desgevraagd geeft De Vries aan dat er verder geen contact tussen de twee is geweest: "We hebben elkaar nog niet gesproken of gezien."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk