Nyck de Vries verloor hoop: 'Viermaal afgewezen voor plek in F1'

Nyck de Vries verloor hoop: 'Viermaal afgewezen voor plek in F1'

door Cas Zeeman

De jarenlange droom van Nyck de Vries is dan eindelijk gerealiseerd. Vanaf 2023 zal de geboren Fries debuteren als fulltime F1-coureur voor het team van AlphaTauri. Dat is uiteraard niet over één nacht ijs gegaan. Sterker nog, De Vries dreigde de hoop al verscheidene keren te verliezen, zo zegt hij in een interview met Jay-Jay Boske op het YouTube-kanaal van DAY1.

Nyck de Vries debuteert als fulltime F1-coureur

Na jarenlang in verschillende raceklassen te hebben gereden en reserve-coureur te zijn geweest bij Mercedes, is zijn einddoel eindelijk werkelijkheid geworden. Zijn ijzersterke debuut op Monza in 2022 bleek de doorslag.

De Vries mocht namens het team van Williams debuteren op Monza. Hij verving de door een blindedarmontsteking gevelde Alex Albon. Dat wierp z'n vruchten af: hij behaalde een knappe 9e plaats en reed zo naar punten als debutant. Het betekende een tijd van geruchten die z'n weerga niet kende. De Vries werd aan verschillende verlanglijstjes toegevoegd.

AlphaTauri trok uiteindelijk aan het langste eind, en zo zal de man uit Sneek met 27 jaar in 2023 debuteren als fulltime F1-coureur.

De Vries dreigde hoop op F1 te verliezen 

Nu zijn aanstelling definitief is, komt er voor De Vries een einde aan een onzekere tijd, zo zegt hij in het interview. "Er waren meer momenten waarop ik dacht dat het níet zou gebeuren, dan dat het wél zou gebeuren. Ik was wel constant aanwezig bij de raceweekenden, maar dan is het wel confronterend om te zien dat je niet rijdt."

"Toch had ik altijd nog een sprankje hoop, ook nadat ik in 2021 vier keer werd afgewezen voor de F1. Nadat ik de Formule 2 had gewonnen was er geen plek voor mij. Dat voelt dan toch als een soort afwijzing. In 2021 won ik het Formule E-kampioenschap en waren we er heel dichtbij, maar lukte het uiteindelijk ook niet."

"En ook gedurende afgelopen seizoenen waren er misschien wel twee of drie momenten waarop er echt serieus over de toekomst werd gesproken. Dat was toch genoeg om de drive te blijven behouden en om niet op te geven", zo besluit De Vries.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk