'Deze Grand Prix kunnen we binnenkort verwachten op de F1-kalender'

'Deze Grand Prix kunnen we binnenkort verwachten op de F1-kalender'

door Jarlo

Als we het Spaanse nieuws moeten geloven, zit er een nieuwe locatie aan te komen voor Formule 1-races. Het zou gaan om een race in de hoofdstad van Spanje, Madrid.

Het gaat dus allemaal over een aanstaande Formule 1-race in de Spaanse hoofdstad Madrid. Deze potentiële aanstaande race is is overigens al een tijdje een gespreksonderwerp in de wereld van de Formule 1. Er is echter nu wat meer informatie omtrent de bekendmaking van het evenement. Volgens de Spaanse krant Okdiario, zit er zelfs binnenkort een officiële aankondiging aan te komen. De verwachting is dat er deze week een persbericht komt van de komst van het nieuwe Formule 1-evenement.

Wat kunnen we verwachten van de Grand Prix van Madrid

De eventuele Grand Prix van Madrid zal een stratencircuit zijn, wat het achtste stratencircuit van de Formule 1-kalender zal markeren. Het evenement zou voor het eerst op de F1-kalender verschijnen in 2026, wat dus nog minimaal twee volledige seizoenen op zich zal laten moeten wachten. Als we in rekening nemen dat de huidige Grand Prix van Spanje in Barcelona een contract heeft tot en met 2026, zouden we dus twee GP's van Spanje in één seizoen hebben. Of dit ook echt gaat gebeuren, is nog maar de vraag.

Nog een toevoeging aan de F1-kalender dus, een kalender die al overvol is. Wat denken jullie?

Is een extra Grand Prix een goed of slecht idee?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk