Het (nog steeds dikke) salaris van naar Red Bull terugkerende Daniel Ricciardo in 2023

Het (nog steeds dikke) salaris van naar Red Bull terugkerende Daniel Ricciardo in 2023

door Michael

Het lachen om de prestaties is inmiddels aardig vergaan, maar Daniel Ricciardo boert nog steeds goed in 2023. Met het salaris dat Ricciardo in 2023 opstrijkt, kan hij nog heel wat bezoeken aan de authentieke restaurants - én het kopen van extravagante raceijzers - veroorloven volgend seizoen. Dit is wat de Australiër pakt in 2023!

Terug van weggeweest

Het vier jaar kwijtgeraakte (en uiteindelijk zoekgereden) Red Bull Racing-talent keert terug naar het team, waar hij zijn strepen verdiende in de koningsklasse. Ricciardo doet dat voor een schrijntje, met name wat echte racekilometers betreft dan. Kansloos als racer? Dat nog (net) niet. Met een handvol potentiële invalbeurten - voor de bühne wel - mag hij ook in de RBR-garage de joker uithangen, zogezegd.

Nee, Ricciardo wordt de frontman bij de promo’s & demo-runs, en de zogenaamde voorwerker in de simulator.

Teambaas Christian Horner onderstreept nog wel duidelijk dat het azen op een zitje van Sergio Perez waarschijnlijk tevergeefs is.

Dit is wat Daniel Ricciardo in totaal aan salaris pakt in 2023

Maar de Honeybadger hoeft zich ook in 2023 geen zorgen te maken dat de overhead van zijn vaste lasten hem daadwerkelijk nekt. Hij gaat met zijn test- en (deels) reserverol nog steeds naar verluidt 2,1 miljoen dollar bijschrijven bij Red Bull Racing. Een deeltje van zijn eerdere jaarsalarissen natuurlijk. Zo ving Danny Ric in zijn ‘hoogtijden’ een slordige $35 miljoen bij Renault (Alpine). Het is maar is hoe je het bekijkt. Hij krijgt in principe nog méér, dan de doorsnee F1-debutant in zijn 'ontgroeningsseizoen'.

Je kunt het afscheidscadeau van McLaren - Ric vertrok een jaar eerder dan afgesproken - niet echt zien als een salaris in 2023. Maar toch, voor die ‘houdoe en bedankt’ (soort van) rekent Ricciardo zich nog steeds behoorlijk rijk. McLaren geeft ‘em namelijk 24,3 miljoen dollar mee om plaats te maken voor het volgende Australische talent Oscar Piastri. Voorbij enige trots slikken, hoeft hij daar niets meer voor te doen immers.

Kortom: Ricciardo mag inmiddels 33 lentes op de kalender terugtellen, maar stiekem behoort hij - in ieder geval nog een jaartje - tot de grootverdieners van de Formule 1. En dat hij voor de verandering niet voor het geld kiest (thanks McLaren!) - het is wel te hopen dat de terugweg naar een betere vorm vindbaarder is.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk