Hoe dominant? ‘Red Bull Racing kende sterkste seizoensstart in 25 jaar’

Hoe dominant? ‘Red Bull Racing kende sterkste seizoensstart in 25 jaar’

door Michael

Meer dan eens bleken statistieken leidend voor wat ging komen. Maar ook vaak genoeg niet. En toch, kijkend naar de prestatie van Red Bull Racing met Max Verstappen en Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Bahrein, wordt duidelijk dat het F1-team de meest succesvolle start kende in ruim 25 jaar.

Red Bull Racing kende meest succesvolle start sinds 1998

De laatste keer dat een F1-team zo een gat sloeg in de openingsrace: de Grand Prix van Australië in 1998. Toen McLaren Mercedes-coureur Mika Hakkinen, achter het stuur van óók een Adrian Newey-creatie, dusdanig van het veld wegreed - gevolgd door teamgenoot David Coulthard en de op P3 gefinishte Heinz-Harald Frentzen.

Het betekende overigens niet dat de Fin de rest van het seizoen domineerde. Die kampioenschapsstrijd werd namelijk tot het bittere eind uitgevochten tussen Hakkinen en Michael Schumacher.

Meer records voor Max Verstappen in verschiet

Verstappen wist met zijn overwinning een oud record van de laatstgenoemde te evenaren: de Nederlandse Red Bull-coureur won 15 van de 20 afgelopen races, wat dus neerkomt op een overwinningspercentage van 75 procent. Mocht Verstappen in 2023 boven dat percentage blijven, dan kan hij het inmiddels historische record van Alberto Ascari breken. De geroemde en in 1955 verongelukte Italiaan won zes van de acht Grands Prix in 1952.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk