Dutch GP-overall van Verstappen onder de hamer voor goed doel!

Dutch GP-overall van Verstappen onder de hamer voor goed doel!

door Michael Janiec

Een collector's item waar je ‘u’ tegen zegt: het racepak, waarmee Max Verstappen zegevierde bij de afgelopen Dutch F1 Grand Prix, wordt geveild. De opbrengst van het stukje historie wordt gedoneerd aan Wings For Life.

Door Verstappen tijdens Dutch GP 2023 gedragen racepak geveild voor goed doel

Verstappen won in het racepak voor de derde achtereenvolgende keer de Grote Prijs van Nederland en deed dat tijdens een statistisch bijzondere race. Deze Dutch GP bleek namelijk goed voor maar liefst 186 inhaalacties. Het hoogste aantal ooit in F1 tijdens een natte race!

Een bewogen raceweekend op Zandvoort - en het bijhorende stukje geschiedenis - kan dus van jouw zijn straks.

De race-overall waarin Verstappen naar die derde thuiszege reed, staat op de veilig van Bonhams en de opbrengst wordt geschat op een slordige 75.000 euro. Een behoorlijk bedrag waar je een vrij sportieve nieuwe auto voor kunt kopen bij wijze van. Maar het winnende bod zal ook een hoop goed doen in de wereld, want de opbrengst gaat naar een geweldig doel.

Het verhaal en de visie van Wings for Life

Nog even over Wings for Life dus - het goede doel dat de opbrengst zal ontvangen. In 2004 ontstond Wings for Life als een visionair initiatief. Een samenwerking tussen Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en de gewaardeerde tweevoudig wereldkampioen motorcross Heinz Kinigadner.

Dit initiatief ontstond uit een aangrijpend incident waarbij Heinz' zoon, Hannes, een levensveranderende dwarslaesie opliep tijdens een motorcrosswedstrijd voor een goed doel.

Racepak Max Verstappen Zandvoort GP 2023

https://cars.bonhams.com/

De kern van de missie van Wings for Life is een diepgaande toewijding aan het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van uitgebreide klinische studies op internationale schaal.

Hun onderzoek is strategisch ontworpen om cruciale aspecten van ruggenmergletsel aan te pakken, waaronder het minimaliseren van schade, het bevorderen van herstel en het herstellen van functies.

De wetenschappelijke consensus ondersteunt de overtuiging van Wings for Life dat beschadigde neuronen het vermogen hebben om te regenereren. Dit optimistische perspectief voedt hun overtuiging dat een genezing voor ruggenmergletsels niet slechts een verre wens is, maar een tastbaar doel voor de toekomst.

Sinds de oprichting is Wings for Life flink gegroeid en staat geregistreerd in vier landen: Oostenrijk, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk