Franz Tost met bijzondere onthulling: 'Daardoor kwam debuut Verstappen in gevaar'

Franz Tost met bijzondere onthulling: 'Daardoor kwam debuut Verstappen in gevaar'

door Jarlo

Huidig AlphaTauri-teambaas Franz Tost, heeft onlangs onthuld zijn keuze omtrent het aantrekken van Max Verstappen in 2014 te moeten verdedigen.

Het gaat allemaal om de tweede helft van het jaar 2014, waarin bekend werd gemaakt dat de toenmalig 16-jarige Max Verstappen de nieuwe Formule 1-coureur voor het toenmalige team van Toro Rosso zou worden. Daarmee zou hij met afstand de jongste F1-coureur aller tijden worden. Met deze leeftijd was de Nederlander nog niet eens bevoegd om een normale auto te besturen. Het zijn deze feiten die vraagtekens deed oproepen bij vriend en vijand. Was hij er wel klaar voor?

Franz Tost: 'Ik moest mijn keuze verdedigen'

Huidig AlphaTauri-teambaas Frans Tost, werkte ook al samen met Verstappen in de tijd dat het team nog opereerde als Toro Rosso. De Oostenrijker was onlangs te gast bij de F1 Beyond the Grid podcast, en onthulde daar onder andere dat hij veel kritiek in de F1-paddock moest doorstaan, en daarmee het aantrekken van Verstappen volop moest verdedigen.

"Verstappen is exceptioneel, vooral vanwege zijn ongelofelijke snelheid. Toen we hem naar de Formule 1 brachten, herinner ik me dat een aantal collega's naar me toe kwamen en zeiden: 'Je bent gek, hoe kun je iemand nemen die niet eens een rijbewijs heeft?' En ik zei: 'Ik wil dit nu niet met jullie bespreken, kom over vijf jaar maar terug, dan kunnen we het wel bespreken.' Ik werd aardig moe van het constant moeten verdedigen van onze beslissing."

Franz Tost - AlphaTauri-teambaas

'Ik dacht dat Max op een droge lijn reed, maar dat was niet zo'

Tot slot blikte Tost nog verder terug, naar de tijd toen Verstappen nog in de Formule 3 reed.

"Deze ongelooflijke ruwe snelheid kom je soms in de Formule 3 tegen. Ik herinner me een natte race op de Norisring, ik dacht dat Max op een droge lijn reed, omdat hij twee seconden sneller was dan de rest,"

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk