F1-coureurs reageren op uitspraak Domenicali: 'Vrije trainingen inderdaad overbodig'

F1-coureurs reageren op uitspraak Domenicali: 'Vrije trainingen inderdaad overbodig'

door Matthijs Bos

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, maakte vorige week een nogal veelbesproken statement. Domenicali zei namelijk dat hij helemaal geen voorstander is van de vrije trainingen in F1. Verschillende coureurs reageren op de uitspraak.

Coureurs reageren op stelling Domenicali

Er valt wel iets te zeggen over de verdelende woorden van Domenicali, waarop hij overigens terugkwam, zo ook door George Russell van Mercedes.

“Hoe meer je kunt trainen, des te beter ben je voorbereid en vertrouwd met de auto. Het is niet goed dat de Formule 1 drie keer oefensessies heeft in vergelijking met één bij F3 en F2. Zij zouden meer trainingen moeten krijgen, want doen minder racen en houden minder tests. Geen enkele training is er één te weinig. Ik was in eerste instantie geen voorstander van sprintraces, maar ik vind het erg leuk. Actie op vrijdag is belangrijk voor ons allemaal, ook qua entertainment.”

George Russell

Pierre Gasly van Alpine sluit zich volledig aan bij de Brit: “Drie is niet nodig. Het is altijd fijn, want je kan werken aan details op de auto en proberen de balans helemaal goed te krijgen. Over het algemeen, één of maximaal twee is meer dan genoeg voor ons. Over de sprintraces verschillen de meningen. Er is veel discussie over welke richting er opgegaan moet worden en hoe het racen en de show te verbeteren. Altijd goed om te praten over het format en het totale weekeinde.”

Ook landgenoot Nyck de Vries van Alphatauri en Logan Sargeant van Williams sluiten zich aan bij de uitspraak van hun collega's. Nico Hulkenberg is de enige uitzondering in het rijtje, de Haas coureur vindt het juist leuk: “Ik denk dat het een prima aantal is op dit moment. Terugdenkend aan de juniorenseries, toen vond ik het leuk. We hadden slechts dertig minuten in F2 en er was al de kwalificatie. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur.”

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk