Weersverwachting zondag Spaanse GP 2023: stormachtig weer over hoogtepunt heen?

Weersverwachting zondag Spaanse GP 2023: stormachtig weer over hoogtepunt heen?

door Michael Janiec

Geen derde in de reeks na wegvallen van de Emilia-Romagna Grand Prix, maar gelukkig wel het eerste back-to-back raceweekend: de Formule 1-Grand Prix van Spanje op Circuit de Catalunya-Barcelona staat op de planning dit weekend. Met dit tijdschema inclusief de weersverwachting voor de Spaanse GP ben je helemaal bij.

Update weersverwachting Spaanse GP 2023 (zondag): wolkenvelden wisselen zon af

Ondanks de weersverwachting van gisteren - dat het zondagmiddag een waterballet zou worden in Barcelona - zijn de weersomstandigheden een stuk milder. De kans op regen is drastisch afgenomen en is zelfs zo laag als 25 procent over de gehele dag volgens AccuWeather.com. En hoeveel er valt, dat is miniem, of nagenoeg nihil (0,0 mm), terwijl gisteren aanzienlijk meer neerslag voorspeld werd.

Wolkenvelden blijven een kwestie in ongeveer de helft van de daguren, terwijl in de andere (helft van) uren de zon zich laat zien. Met middagtemperaturen richting de 23 graden ziet het er over algemeen erg goed uit voor degenen die zijn afgereisd naar Barcelona. Waarschijnlijk dus niet de gehoopte regenrace vandaag, maar met deze startopstelling zitten wij al bij voorbaat goed.

(Update) - intussen melden meerdere media dat de kans op regen wel degelijk aanwezig is vlak voor en tijdens de race. We gaan het zien.

En tot slot voor iedereen die naar het circuit van Barcelona afreist: everybody is free to wear sunscreen, geniet ervan!

F1 tijden: hoe laat begint de GP van Spanje 2023? 

Event Datum Tijd
Vrije Training 1 vrijdag 2 juni 13:30 - 14:30
Vrije Training 2 vrijdag 2 juni 17:00 - 18:00
Vrije Training 3 zaterdag 3 juni 12:30 - 13:30
Kwalificatie zaterdag 3 juni 16:00 - 17:00
Race zondag 4 juni 15:00 - 17:00

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk