F1-tijdschema raceweekend Groot-Brittannië Grand Prix 2024 en weersverwachting

F1-tijdschema raceweekend Groot-Brittannië Grand Prix 2024 en weersverwachting

door Lysanne

De derde race van de triple-header – de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië – wordt verreden in het weekend van 5 – 7 juli. Met de sensatie van afgelopen race in Oostenrijk op de Red Bull Ring nog vers in ons geheugen, kijken we alvast vooruit naar, hopelijk opnieuw, een interessant raceweekend in Silverstone, Engeland. Wij voorzien jullie van het bijbehorende tijdschema, met natuurlijk de belangrijke weersverwachting.

Terug naar legendarisch Silverstone

Na een vervelende tegenvaller in Oostenrijk, staat Max Verstappen nog steeds met een flinke voorsprong aan kop in het coureurskampioenschap. En de volgende, niets minder dan symbolische beproeving, is aanstaande. Silverstone is niet namelijk enkel de thuisrace van Lewis Hamilton, George Russell en Lando Norris. Daarnaast is het van meerdere teams ook hun thuisrace, omdat je in de omgeving van het circuit diverse f1-fabrieken vindt.

Hoewel Max Verstappen vorig jaar de race in Silverstone wist te winnen na een dominante race, heeft de Nederlander niet vaker een overwinning gehad in Groot-Brittannië. Daarom is het ook nu afwachten wat het raceweekend gaat brengen.

Tijdschema Groot-Brittannië F1 Grand Prix

 Sessie Datum Tijd
Vrije Training 1 vrijdag 5 juli 13:30-14:30 uur
Vrije Training 2 vrijdag 5 juli 17:00-18:00 uur
Vrije Training 3 zaterdag 6 juli 12:30-13:30 uur
Kwalificatie zaterdag 6 juli 16:00-17:00 uur
Race zondag 7 juli vanaf 16:00 uur

Weersverwachting Grand Prix van Groot-Brittannië

We zijn helaas geen weergoden, maar op dit moment ziet het er naar uit dat we kleine regenbuien kunnen verwachten in het raceweekend. Vrijdag tot en met zondag blijft de temperatuur een gemiddelde zeventien graden, met af en toe wat bewolking en een kans op buien.

De grootste kans op neerslag is op de vrijdag (60 procent). Volgens het weermedium weather.com zien we ook dat er op zondag een kans op verspreide buien is (30 procent). Voor de mensen die er heen gaan, raden wij aan om poncho’s mee te nemen en dagelijks de voorspellingen te controleren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk