FIA opent aanmeldingsproces nieuwe F1-teams

FIA opent aanmeldingsproces nieuwe F1-teams

door Michael Janiec

De FIA heeft de deur op een kier gezet voor de toetreding van nieuwe teams naar de Formule 1. Partijen die serieuze interesse tonen, kunnen zich aanmelden, waarna de eerste ‘rigoureuze financiële en technische analyses’ moeten duidelijk maken of de match potentie heeft.

FIA gaat serieuze aanmeldingen toetsen

Deelnemers zullen ook gekozen worden aan de hand van ‘duurzaamheid en positieve maatschappelijke impact’, komt naar voren uit de berichtgeving van de FIA. De aanmeldingen zullen samen met alle stakeholders bekeken worden.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem voegt de daad bij het woord met het openstellen van het aanmeldingsproces. Ondanks kritiek vanuit de paddock, maakt Sulayem zich sterk voor de komst van nieuwe teams. In zijn optiek zouden potentieel misgelopen inkomsten op korte termijn niet zwaarder moeten wegen, dan de gezondheid van de sport op langer termijn.

Kans voor Andretti

De eerste serieuze kandidaat staat alvast klaar. Andretti Autosport wil de krachten bundelen met General Motors en tot de F1 toetreden als Andretti-Cadillac. De plannen van de Amerikanen konden echter tot nu toe op weinig steun rekenen van de huidige F1-teams.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk