Meerdere sponsoren breken met Haas F1 na vertrek Mick Schumacher

Meerdere sponsoren breken met Haas F1 na vertrek Mick Schumacher

door Michael Janiec

Het F1-team van Haas zal in 2023 een aanzienlijk deel van het sponsorgeld elders moeten innen. Na het vertrek van Mick Schumacher ziet het team van eigenaar Gene Haas ook een aantal sponsoren vertrekken.

Haas ziet drie sponsoren vertrekken met Mick Schumacher

(Nog) een nieuwe auto, wel een nieuwe livery: Haas F1 trapte als eerste de ‘onthulling’ van de nieuwe F1-auto’s af. Of beter gezegd: onthulde de livery op een niet relevant auto-ontwerp.

De grootste verandering: een prominente rol voor zwart in het ontwerp. Evenals de toevoeging van een ander prominent: de lettering van MoneyGram, de nieuwe titelsponsor van Haas.

De van oorsprong Amerikaanse cash-app richt het vizier op het internationale domein. Het mag ongetwijfeld wat kosten. Want intussen verdwijnen ook drie sponsoren van de livery.

Twee Duitse merken 1und1 en Home Deluxe zijn niet meer terug te vinden op de website van Haas. Ook de sponsor die Mick Schumacher meenam, het kledingmerk Under Armour, beëindigt de sponsordeal met Haas F1 in 2023.

Wat die drie sponsoren opbrachten per jaar? Het antwoord daarop ontbreekt. Inmiddels is wel duidelijk dat het niet voldoende bleek om Mick Schumacher bij het F1-team te houden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk