FIA-voorzitter beschuldigd van proberen blokkeren goedkeuring Las Vegas GP

FIA-voorzitter beschuldigd van proberen blokkeren goedkeuring Las Vegas GP

door Michael Janiec

De voorzitter van het bestuursorgaan van de Formule 1, Mohammed Ben Sulayem, wordt beschuldigd van pogingen om de goedkeuring van het Grand Prix-circuit van Las Vegas vorig jaar te verhinderen.

Volgens de BBC beweert een klokkenluidersrapport, ingediend bij de ethische commissie van de FIA, dat Ben Sulayem via een manager 'kunstmatig problemen' met het circuit aan het licht probeerde te brengen om de certificering voor het raceweekend te vertragen.

Ben Sulayem zou bewust Las Vegas GP hebben geprobeerd te voorkomen

Het uiteindelijke doel hiervan, zo beweert het rapport, was om de licentie in te houden en mogelijk het evenement te blokkeren.

De FIA ontkent echter en stelt dat het goedkeuringsproces van het circuit volgens het juiste protocol is verlopen en werd vertraagd door de bouwwerkzaamheden. Bovendien zouden de officials de veiligheid van het circuit bevestigd en het gecertificeerd hebben voor de race van november 2023.

Deze beschuldiging volgt na nog meer controverse rond Ben Sulayem - tegen wie een onderzoek loopt wegens mogelijke inmenging in de uitkomst van de Grand Prix van Saudi-Arabië van 2023.

Ben Sulayem heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de laatste aantijgingen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk