Fietsen op circuits niet meer toegestaan: 'Ga maar lopen'

Fietsen op circuits niet meer toegestaan: 'Ga maar lopen'

door Matthijs Bos

Formule 1-teams en F1-coureurs mogen niet meer het circuit op met de fiets. De FOM heeft laten weten dat andere vervoersmiddelen niet meer zijn toegestaan op het circuit.

Fietsen mag niet meer

Coureurs die over het circuit fietste, het leverde vaak leuke beelden op. Helaas mag het nu niet meer. Nu moet er met de 'benenwagen' over het circuit. Lopen werd al eerder gedaan op het circuit, alleen door de opkomst van de elektrische fiets werd het steeds hectischer.

Tijdens het grand-prixweekend van Bahrein schreef de FOM een bericht naar alle teams.

"Ter verduidelijking en om toekomstige misverstanden te voorkomen, is het gebruik van enig vervoermiddel (fietsen, e-bikes, scooters, e-scooters, enz.) verboden tijdens het tijdsvenster dat als 'Team Track Walks' op het tijdschema van het evenement staat vermeld. Er worden geen uitzonderingen toegestaan. Deze beslissing is overeengekomen met de FIA. Ondanks de verwijzing naar het bestuursorgaan, want de nota kwam van de FOM en niet van de FIA, is het nog maar de vraag welke straf er eventueel wordt opgelegd aan overtreders."

Brief FOM

Verschillende coureurs zijn niet blij met de beslissing. Charles Leclerc spreekt zich naar Motorsport.com uit over de nieuwe regels. "Ik heb niet rondgelopen, en aangezien ik denk dat ze net een nieuw ding hebben uitgevaardigd waarbij we niet met een fiets over het circuit mogen gaan, zul je mij waarschijnlijk niet meer over het circuit zien, en zal ik gewoon de video's bekijken!"

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk