'Formule 1 vanaf 2025 weer terug bij Ziggo'

'Formule 1 vanaf 2025 weer terug bij Ziggo'

door Cas Zeeman

Het rommelt aan alle kanten bij streamingsdienst Viaplay. Het Scandinavische bedrijf, momenteel houder van de F1-uitzendrechten, blijkt zulke tegenvallende resultaten te hebben geboekt, dat topman Anders Jensen is opgestapt. Door dat alles daalden de aandelen op de beurs al met zeker € 900 miljoen. Het zou de deur van een mogelijke terugkeer van de Formule 1 naar het oude nest Ziggo meer dan open zetten, zo voorspelt sportmarketeer Chris Woerts.

Viaplay verkeert in zwaar weer

Op 5 juni maakte het van oorsprong Zweedse bedrijf dat CEO Anders Jensen per direct op zou stappen. Dat heeft alles te maken met de tegenvallende resultaten. Het bedrijf zag voor het eerst het licht in 2018 en had ambitieuze plannen om Europa te veroveren. Dat lukte aanvankelijk heel aardig, het wist de Formule 1-rechten binnen te slepen, maar bijvoorbeeld ook die van de Premier League en Bundesliga - de hoogste Engelse en Duitse voetbalcompetitie - en de darts.

Echter ontstonden al snel na lancering in Nederland de eerste scheurtjes. Er werd massaal geklaagd over haperende verbindingen en korrelig beeld. Er werd daarnaast getwijfeld aan de expertise van de Viaplay-commentatoren en presentatoren. Het resulteerde in een gigantische financiële krimp, waardoor het bedrijf zich de aankomende periode enkel op de Zweedse markt zal richten

Formule 1 weer terug naar Ziggo?

Volgens sportmarketeer Chris Woerts, die regelmatig te zien is in talkshow Vandaag Inside, zet dit de deur op voor Ziggo om de Formule 1 opnieuw binnen te hengelen: "De rechten zijn door het succes van Max Verstappen duur. Het is de vraag of Viaplay hier nog geld voor heeft. Als Ziggo de kans krijgt om de rechten terug te kopen, zullen ze dat meteen doen en dan is alles weer als vanouds. Met Olav Mol, Jack Plooij... Ziggo heeft een zeer gezonde huishouding en die hebben zeker geld. Dat zij die rechten gaan kopen, lijkt een zekerheid", aldus Woerts.

Nederlandse F1-fans zullen, indien het zover komt, nog wel even geduld moeten hebben. Het contract met Viaplay loopt immers nog tot 2025.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk