George Russell oneens: 'Fernando Alonso niet straffen zou beerput openen'

George Russell oneens: 'Fernando Alonso niet straffen zou beerput openen'

door Ayla Huiberts

George Russell belandde in de laatste ronde van de Grand Prix van Australië in de bandenstapel. Uiteindelijk werd Aston Martin-coureur Fernando Alonso gestraft voor het incident. De Spanjaard zou (dan wel niet opzettelijk) extra vroeg geremd hebben bij de laatste bocht waardoor de Mercedes-coureur schrok. Russell vindt de straf terecht, want het zou kunnen leiden tot discussies en verwarring gedurende de rest van het seizoen.

Alonso kreeg een flinke tijdstraf en viel terug in de klassering naar P8.

De auto van de Brit was total loss en markeerde daarmee een dubbele DNF voor de Zilverpijlen. Russell vindt de straf terecht, duidelijke grenzen stellen (beter voorkomen dan genezen dus) is zijn argument.

“Ik denk dat als her geen straf was gegeven, dit echt een lastige kwestie zou hebben opgeleverd voor de rest van het seizoen en in junior categorieën door te zeggen: ‘Je mag zo afremmen op een recht stuk, langzamer rijden, van versnelling veranderen, versnellen, en iets semi-grilligs doen’.”

George Russell - Mercedes-coureur

Russell vat het niet persoonlijk op, maar is blij met de maatregel. Zelf geeft hij toe dat deze niet zo zwaar hoefde te zijn, maar Alonso moest verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden.

Verleden tijd

De Spanjaard en zijn team kregen de straf pas na de Grand Prix te horen en waren teleurgesteld over de beslissing van de stewards. De voormalig Formule 1-wereldkampioen was enigszins verrast dat hij hierop werd afgertekend, maar accepteert de regels en zijn straf.

Het is algemeen bekend dat deze twee coureurs het normaal gesproken goed met elkaar kunnen vinden. Dit incident hebben ze echter (nog) niet samen besproken. Russell claimt wel dat er geen frictie is tussen het duo: “Het is niets persoonlijks. Wanneer de helm op is, zijn we allemaal vechters en concurreren we met elkaar. Wanneer de helmen af zijn, heb je respect voor elkaar. Natuurlijk zijn er veel emoties op dit moment, maar we gaan allebei gewoon verder.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk