Marko gepikeerd: 'Niet ons probleem dat andere teams niet doorontwikkelen!'

Marko gepikeerd: 'Niet ons probleem dat andere teams niet doorontwikkelen!'

Dat Red Bull dit seizoen dominant is, is een understatement te noemen. Het Oostenrijkse team wist tot nu toe alle zes de races te winnen, waarvan vier door Max Verstappen, die daardoor bovenaan het klassement staat. Nu de andere teams, waaronder Mercedes, updates hebben doorgevoerd - die aankomend weekend in Barcelona voor het eerst geëtaleerd zullen worden - zal Red Bull die verrichtingen met interesse volgen. Zo ook adviseur Helmut Marko.

Mercedes voert updates door op W14-auto

Mercedes verscheen in Monaco al met een geüpdatete versie van hun W14-auto. Dat wierp zijn vruchten af, Lewis Hamilton en George Russell wisten een solide vierde en vijfde plaats te behalen. Het prestigieuze en smalle stratencircuit van Monte Carlo is echter niet representatief genoeg om de updates voldoende uit de verf te laten komen. Dat wat het circuit in Barcelona wel is.

In gesprek met het Oostenrijkse OE24 laat Helmut Marko zich uit over de updates van het team uit Brackley: "Wellicht lanceren ze wel een NASA-raket. Als ze direct op ons niveau zitten, zou dat een enorme sprong zijn. Maar, dat moeten ze dan ook vol zien te houden."

Marko geïrriteerd na vraag over dominantie

De concurrerende teams moeten hoe dan ook in de achtervolging om te voorkomen dat Red Bull - en dan met name Max Verstappen - voor het derde achtereenvolgende jaar wereldkampioen wordt. Critici beweren dat Red Bull's dominantie slecht is voor de sport, tot duidelijke ergernis van de 80-jarige Red Bull-adviseur: "Geef ons er alsjeblieft niet de schuld van dat anderen hun auto's niet weten door te ontwikkelen!"

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk