Hill eens met glashard oordeel van Horner over dominantie Red Bull

Hill eens met glashard oordeel van Horner over dominantie Red Bull

door Michael Janiec

Volgens Damon Hill klopt de uitspraak van Christian Horner dat andere teams dit seizoen minder goed hebben gepresteerd dan Red Bull. En het schetst evengoed een des te groter contrast wat betreft de voorsprong die Red Bull Racing wél wist te bolwerken.

Damon Hill: 'Concurrentie van Red Bull kan terug naar tekentafel'

Horner haalde recent nog aan dat hij verbijsterd is dat de concurrentie zo weinig thuis geeft. Iedereen lijkt zich intussen namelijk te vergapen aan de voorsprong van zijn team, maar dat het tegenoffensief dusdanig ontbreekt in 2023, zegt evengoed iets over de opvallende voorsprong van Red Bull.

Hill is het eens met Horners beoordeling en verklaarde bij de Sky Sports F1-podcast: "Christian is iemand die graag zout in de wonden wrijft, maar wat betreft zeggen dat alle anderen ondermaats hebben gepresteerd - hij heeft gelijk."

De prestaties van Red Bull in 2023 zijn volstrekt dominant, waarbij de RB19 wordt geprezen als een van de beste auto's in de geschiedenis van de sport. Hill beweert dat geen enkel ander team kan klagen over de kwaliteit van de auto van Red Bull, ondanks het feit dat Red Bull eerder de regels voor de uitgavenplafonds heeft overtreden.

De oud-wereldkampioen vindt dat de huidige Red Bull-auto uitzonderlijk is en prijst het zorgvuldige ontwerp en de constructie. Bij het zien van Verstappens optreden in Miami was Hill gefascineerd door de capaciteiten van de auto, die hij omschreef als "prachtig uitgebalanceerd" en tot alles in staat.

"De Red Bull en dat team hebben een absoluut beest van een auto gemaakt, ze hebben alle mazen en regels benut, zodat iedereen dusdanig op een achterstand is gezet. Het is een legale auto, hij zit prachtig in elkaar. Ik zag Max rijden in Miami en dacht 'die auto kan alles'. Hij is zo mooi uitgebalanceerd", aldus Hill.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk