McLaren-coureurs optimistisch over Red Bull uitdagen, dit is waarom

McLaren-coureurs optimistisch over Red Bull uitdagen, dit is waarom

door Michael Janiec

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri zijn optimistisch over hun kansen om Red Bull dit Formule 1-seizoen uit te dagen. Er bestaat desondanks geen twijfel dat Red Bull Racing een zeer gedegen tegenstander is, die - met name aan het begin van 2024 - buitenschot blijft.

'Als wij ons zo blijven ontwikkelen, mogen we heel optimistisch zijn'

Norris gelooft dat McLaren Red Bull in 2024 consistenter onder druk kan zetten: "Als je vraagt of ze te verslaan zijn, moet je ja zeggen. We zaten er soms dichtbij en versloegen ze zelfs in sommige sessies. De vraag is of we dat een heel seizoen kunnen volhouden. Dat is de uitdaging, maar ik ben optimistisch."

Piastri sluit zich aan bij Norris en benadrukt dat ze hun ontwikkelingstempo moeten vasthouden: "We moeten optimistisch zijn dat we ze kunnen verslaan. Zoals Lando zei, we kwamen dichtbij en hadden succes in bepaalde sessies. Als we ons in hetzelfde tempo blijven ontwikkelen, kunnen we heel optimistisch zijn."

Piastri waarschuwt echter dat Red Bull niet de enige tegenstander is: "We vechten niet alleen tegen Red Bull. We waren in een spannende strijd verwikkeld met Mercedes en Ferrari, vooral in de tweede helft. We moeten er rekening mee houden dat andere topteams ook vooruitgang boeken."

Jacht op Red Bull begint in fabriek

McLaren-teambaas Andrea Stella erkent het voordeel van Red Bull aan het begin van het seizoen: "Ze hebben vorig jaar niet veel ontwikkeld, dus ik verwacht dat ze die kennis zullen uitbuiten met hun 2024-auto", legt hij uit. "Maar als we ons ontwikkelingstempo van 2023 emuleren, kunnen we een sterke positie innemen. Of dat genoeg is om Red Bull en anderen uit te dagen, zullen we zien."

Inmiddels is de F1-auto waarmee dat moet gebeuren, de MCL38, uit de doeken gedaan vooraf aan de shakedown op Silverstone, bekijk hier de beelden van de nieuwe McLaren-bolide voor 2024.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk