Honda: direct competitief in 2026

Honda: direct competitief in 2026

door Matthijs Bos

Honda verwacht dat het zich gelijk kan meten met de top, als het in 2026 in de Formule 1 komt. Honda gaat in 2026 de krachtbron van Aston Martin verzorgen, terwijl in 2021 leek dat Honda zou stoppen met het leveren van motoren voor teams.

Honda gelijk competitief

Honda Racing Corporation is momenteel nog de krachtbron leverancier van Red Bull. Maar omdat Red Bull in 2026 overstapt naar Ford, gaat Honda verder bij Aston Martin.

Honda-chief Koji Watanebe vertelt dat Honda alle vertrouwen heeft in de samenwerking met Aston Martin. De motor is namelijk altijd in ontwikkeling geweest, dankzij Red Bull. "Ik wil graag vermelden dat we op verzoek van Red Bull voortdurend motoren hebben geleverd, zelfs voor de huidige F1, dus we zijn ook nog steeds actief voor de lopende F1-races."

Watanebe denkt daarom dat de motor van hetzelfde niveau zal zijn als die van de rivalen in 2026. Ook heeft Honda al meerdere onderzoeken gedaan naar de nieuwe reglementen die in 2026 ingevoerd worden.

"Wat betreft de nieuwe reglementen die vanaf 2026 worden ingevoerd, hebben we voortdurend onderzoek gedaan naar de belangrijke factoren op het gebied van de krachtbronnen. We hebben ons dus niet volledig teruggetrokken uit onze O&O-activiteiten. In tegenstelling tot de vorige keer, toen we ons volledig terugtrokken, zijn we nu al bezig met ontwikkeling."

Koji Watanebe

Het ontwikkelen van de motor is geholpen door de oprichting van Honda Racing Corporation in 2022.

"In april 2022 werd een nieuw bedrijf opgericht genaamd Honda Racing Corporation, dit is het speciale bedrijf voor motorsportraces. Dit bedrijf blijft zich bezighouden met studies en ontwikkeling van vierwielige technologieën en we zijn begonnen met studies over de nieuwe reglementen.

Koji Watanebe

"Daarom denken we niet dat we zoveel hebben verloren, ongeacht onze terugtrekking uit de F1-racerij op dit moment," aldus Koji Watanebe.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk