Horner lovend over Ricciardo: 'Dit is de Daniel die wij gewend zijn'

Horner lovend over Ricciardo: 'Dit is de Daniel die wij gewend zijn'

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, heeft onlangs gereageerd op de Grand Prix van Mexico van AlphaTauri-coureur, Daniel Ricciardo, afgelopen weekend. De Australiër pakte een zevende plek, wat zijn beste resultaat van het huidige Formule 1-seizoen is.

Ricciardo was ongetwijfeld één van de uitblinkers tijdens de race in Mexico afgelopen weekend. De Australiër kwalificeerde op zaterdag al op een indrukwekkende vierde plek. Daarmee was hij onder andere sneller dan Red Bull Racing-coureur, en lokale held, Sergio Perez. In de race finishte de Honey Badger op een zevende plek, wat ervoor heeft gezorgd dat AlphaTauri van de tiende, naar de achtste plek springt in het constructeurskampioenschap.

Horner: 'Ricciardo heeft goed gepresteerd tijdens Grand Prix van Mexico' 

Horner heeft aangegeven onder de indruk te zijn van Ricciardo afgelopen weekend. In gesprek met Sky Sports F1, sprak de Brit dan ook zijn tevredenheid uit.

"Het is geweldig om Daniel zo goed te zien presteren, en het laat zien waarom we hem terugbrachten naar AlphaTauri. Vechtend tegen Mercedes in een AlphaTauri, en als de rode vlag er niet was geweest, was hij nog hoger geëindigd. Het was een geweldige prestatie, en hij leek dit weekend zeker op de Daniel van vroeger. Je kunt zien dat hij ontspannen is, hij heeft vertrouwen, en hij ging het weekend volledig gemotiveerd in na een lastige terugkeer in Austin. Ik vond dat hij het dit weekend geweldig deed."

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

'Dat zal hem goed doen voor de toekomst'

Tot slot gaf de Red Bull-topman motiverend woorden aan het adres van de Australiër.

"Hij kan veel vertrouwen putten uit zijn terugkeer. Hij heeft het de afgelopen maanden moeilijk gehad, omdat hij natuurlijk door een blessure een tijdje aan de zijlijn moest staan. Maar wat hij afgelopen weekend liet zien, is de Daniel die we gewend zijn."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk