Jos Verstappen hoopvol na hartoperatie: 'Kan er honderd mee worden'

Jos Verstappen hoopvol na hartoperatie: 'Kan er honderd mee worden'

door Michael Janiec

Jos Verstappen, de vader van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen van Red Bull, onderging in stilte een hartoperatie tijdens het geweldige seizoen van zijn zoon.

De 51-jarige voormalige Formule 1-coureur deelde details van zijn operatie met Formule 1-magazine.

Jos Verstappen onderging succesvolle hartoperatie eerder in 2023

"Het is vervelend dat ik het (de operatie) moest ondergaan, maar het is nu opgelost."

Hij legde uit dat het hartprobleem al zijn hele leven aanwezig was, maar tot nu toe onontdekt bleef.

Gelukkig heeft het medische team het probleem met succes geïdentificeerd en aangepakt, waardoor Jos zich weer fit voelt: "Je kunt er wel honderd jaar oud mee worden", aldus Jos.

De operatie was weliswaar noodzakelijk, maar bracht ook een zekere mate van angst met zich mee voor Jos, die zich bewust was van de inherente risico's van elke hartoperatie. De voormalig F1-coureur herinnerde zich een nekhernia van 20 jaar geleden en erkent de nervositeit die gepaard gaat met dergelijke medische procedures.

"Het plaatst dingen in perspectief en zorgt ervoor dat je nog meer waardeert wat je hebt", zei de vader van Max, daarbij benadrukkend dat hij graag tijd met zijn gezin wil doorbrengen.

'Meningen van buiten betekenisloos'

Wat betreft het triomfantelijke seizoen van Max Verstappen in 2023, waarin de Red Bull-coureur een historisch drievoudig wereldkampioenschap behaalde, bagatelliseerde Jos zijn zorgen over externe erkenning van die prestaties.

Op de vraag of het hem stoort dat Max soms niet de erkenning krijgt die hij verdient, antwoordde Jos: "Dat kan hem niet echt iets schelen."

Hij haalde aan dat binnen de paddock en de familie Verstappen iedereen het uitzonderlijke talent van Max erkent en benadrukte dat meningen van buitenaf weinig betekenis hebben.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk