Jos Verstappen

Jos Verstappen staat de laatste jaren voornamelijk bekend als de vader van drievoudig wereldkampioen, Max Verstappen. Tegenwoordig is hij nog steeds betrokken bij Formule 1 en zelf racet hij op 52-jarige leeftijd als rallycoureur.

Biografie 

Verstappen Sr. werd in 1972 geboren in Limburg. Op jonge leeftijd begon hij met karten en daar heeft hij meerdere titels weten te bemachtigen. In 1984 werd hij kampioen in Nederland en later won hij ook twee grote Europese titels.

In de jaren ’90 kreeg de Nederlander de kans om te rijden in Formule 3 en daar won hij meerdere grote races. Niet lang daarna werd Verstappen aangewezen als test- en reservecoureur van het Benetton Formule 1-team. Uiteindelijk reed hij zijn debuutrace in Brazilië naast Michael Schumacher. 

In totaal reed Verstappen zo’n tien jaar in de koningsklasse. Helaas heeft hij geen Grand Prix kunnen winnen, maar hij stond wel twee keer op het podium. In de jaren daarop kreeg hij een plek binnen de A1 Grand Prix en Verstappen deed meerdere keren mee aan de 24 uur van Le Mans. 

Privé

Verstappen trouwde in 1996 met de Belgische Sophie Kumpen. Kumpen groeide op in een familie met verschillende racecoureurs en zelf werd zij succesvol in het karting.  

Het koppel kreeg een dochter en een zoon. Die laatste groeide uit tot een record brekende wereldkampioen in Formule 1. In 2008 liep het huwelijk stuk en scheidden de Nederlander en Belg. 

In 2014 hertrouwde Jos en met zijn nieuwe partner kreeg hij een dochter. Uiteindelijk eindigde ook dit huwelijk in een scheiding.

Dit vind je misschien ook leuk