Kenners tippen nieuwe uitdager Red Bull: ‘Betere basis dan vorig jaar’

Kenners tippen nieuwe uitdager Red Bull: ‘Betere basis dan vorig jaar’

door Michael Janiec

De GP van Emilia-Romagna: de aftrap van het Europese deel de F1-kalender. Sterker nog: na een reeks van sprint-weekenden is dit de kans om ‘nabij huis’ de updates voor deze tweede leg van het seizoen uit te rollen.

Een keerpunt voor McLaren?

Red Bull krijgt zo ook mogelijk te maken met meer concurrentie, verschillende teams brengen cruciale upgrades mee naar Imola. Maar hoe worden hun kansen geschat na Miami?

Karun Chandhok, Sky Sports F1-commentator, weet het belang van doorpakken bij aankomst in Europa: "Het is een belangrijk weekend... dit zal de toon zetten voor de volgende reeks Europese races", meldt de voormalig F1-coureur bij de podcast van het medium.

Na de verrassende overwinning van Lando Norris in Miami met de verbeterde auto van McLaren, gelooft Harry Benjamin, ook aan het woord bij de podcast, dat McLaren een serieuzere bedreiging kan vormen voor de rest van het seizoen: "Dit kan nu echt een keerpunt betekenen. McLaren heeft vorig jaar met een upgrade in Oostenrijk een grote stap gemaakt en ze hebben het weer gedaan (in ...maar de basis is dit jaar veel beter."

Benjamin verwacht dat McLaren hun sterke prestaties zal voortzetten op Imola, waar Norris de afgelopen twee jaar het podium haalde, Chandhok sluit zich daarbij aan: "Hij is altijd goed geweest in Imola. De verbeterde auto... zal goed werken in Imola... Miami was eigenlijk geen baan die ze zou moeten liggen... maar de auto was echt heel snel."

Kan Ferrari voet aan de grond krijgen op eigen bodem?

Ferrari, dat zich na recente tegenslagen opnieuw wil profileren als Red Bulls grootste uitdagers, zal ook upgrades introduceren tijdens hun thuisrace.

Chandhok vraagt zich hardop af of de effectiviteit van deze upgrades voldoende terrein kan goedmaken op Red Bull. Maar dat McLaren er vrij goed in geslaagd is, betekent geen garantie voor Ferrari. Het is onmogelijk voor ons om daar (nu al) een antwoord op te geven... maar het weer ziet er enigszins onvoorspelbaar uit... dat zou een beetje een curveball kunnen betekenen."

Nieuwe problemen, Mercedes zoekt naar antwoorden

Mercedes zal ook updates introduceren voor hun W15, de Zilverpijlen staan momenteel vierde in het constructeurskampioenschap. Chandhok gelooft dat ze 'nog steeds op zoek zijn naar die zilveren kogel', terwijl Benjamin ze omschrijft als 'verloren' en vraagtekens zet bij hun algehele strategie. "Ze kunnen nog steeds met meer upgrades komen, maar het voelt gewoon alsof... ze tegen een muur blijven aanlopen?"

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk