Kersverse racewinnaar Norris loopt over: 'Deze is voor mijn ouders en oma'

Kersverse racewinnaar Norris loopt over: 'Deze is voor mijn ouders en oma'

door Michael Janiec

Lando Norris heeft zijn talent in F1 al lang en breed bewezen, maar kan dit nu eindelijk onderstrepen met die langverwachte Grand Prix-zege. De McLaren-coureur bleef Max Verstappen in het slotdeel van de Miami GP voor en wist zo mede dankzij een gelukkig getimede pitstop te winnen. Lees hier de reactie van Norris.

Lando Norris reageert op zijn allereerste Formule 1 Grand Prix-zege

Een dolgelukkige, vloekende… gillende Lando Norris deelt zijn eerste reactie over de boordradio: ‘#$*&^(, I love you all, I love you all, thank you so much. We did it! Finally, I am so happy, I did it. I thought it this morning: today will be a day full of opportunities! Thank you so much. Thanks mom, thanks dad, this one is for my grandma. Thanks you so much.’

Even later komt dan het interview met de nieuwste racewinnaar van de Formule 1: "Het werd tijd eh? Fuck, sorry. Ja, het duurde lang. Het is eindelijk gelukt en ik ben zo blij voor mijn team. Een lange dag en een moeilijke race, maar eindelijk op de hoogste trede en ik ben dolgelukkig", vertelt Norris aan Jenson Button, die het interview afneemt.

Of Lando het gevoel had dat McLaren er goed bij zou zitten naarmate het weekend vorderde? "Ja, ik wist vrijdag dat wij het tempo hadden. We konden het vandaag laten zien met de strategie. Nog de groeten aan iedereen bij McLaren en natuurlijk mijn ouders."

Norris, die enkele minuten eerder warm onthaald werd door zijn team, benadrukt zijn loyaliteit voor McLaren: "Ik heb veel fouten gemaakt in mijn vijf jaar, maar vandaag kwam het eindelijk samen. Ik koos ervoor om bij McLaren te blijven en vandaag heb ik mijn keuze kunnen bewijzen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk